• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Home
  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία

COVID-19: Καλές Πρακτικές

Άνεμος Ανανέωσης

Ad example
  • υγεία
  • οικονομία
  • εργασία
  • αλληλεγγύη
  • πράσινη καινοτομία
  • κοινωνική οικονομία
Βρίσκεστε εδώ:Αρχική / αλληλεγγύη / Πρόσθετη, πιο ευέλικτη χρηματοδότηση για στήριξη όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη / Additional, more flexible funding to help those most in need

Πρόσθετη, πιο ευέλικτη χρηματοδότηση για στήριξη όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη / Additional, more flexible funding to help those most in need

22 Ιανουαρίου, 2021 by Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Πρόσθετη, πιο ευέλικτη χρηματοδότηση για στήριξη όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε (649 υπέρ, 7 κατά και 31 αποχές) στις 20 Ιανουαρίου 2020 τη συνέχιση διάθεσης αυξημένων πόρων το 2021 και το 2022 για την παροχή τροφίμων και βασικών ειδών πρώτης ανάγκης προς τους πιο απόρους, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων αυτών που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο φτώχειας αυξάνεται. Το Ευρωκοινοβούλιο υποστηρίζει την συμφωνία που έχει επιτευχθεί τον Δεκέμβριο 2020 με τα κράτη μέλη για προσαρμογή του Κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (TEBA /FEAD regulation)

Τα κράτη μέλη έχουν πληγεί με πρωτόγνωρο τρόπο από την κρίση που συνδέεται με την επιδημική έξαρση της COVID 19. Η κρίση επέφερε σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, επιδείνωσε την κατάσταση του 20 % και πλέον του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, διεύρυνε τα κοινωνικά χάσματα και αύξησε τις απώλειες θέσεων εργασίας, τα ποσοστά ανεργίας και τις ανισότητες. Η κρίση έχει δυσανάλογο κοινωνικο-οικονομικό αντίκτυπο στις γυναίκες και στα κορίτσια και οδηγεί σε αύξηση του φαινομένου της φτώχειας μεταξύ των γυναικών. Αυτό έχει δημιουργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως, με συγκεκριμένα μέτρα, στο πνεύμα του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Ο Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 223/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Μαρτίου 2014, θεσπίζει τους κανόνες που διέπουν το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους («ΤΕΒΑ»). Η κρίση της COVID-19 έχει ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στο ΤΕΒΑ και στην ικανότητα των οργανώσεων-εταίρων να παρέχουν στήριξη στα άτομα που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Από τη σύστασή του το 2014, το Ταμείο έχει ωφελήσει 13 εκατομμύρια άτομα ετησίως, μεταξύ αυτών περίπου 4 εκατομμυρίων παιδιών με συνολικό προϋπολογισμό 3,8 δις Ευρώ. Τώρα λόγω της πανδημίας ο αριθμός εκείνων που στερούνται τρόφιμα και υλικά αγαθά αυξάνεται λόγω της κρίσης και οι άποροι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερους κινδύνους και περαιτέρω δυσκολίες. Επιπλέον, η κρίση θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την κοινωνική ένταξη των απόρων. Συνεπώς, τα κράτη μέλη έχουν πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες στο πλαίσιο της παροχής στήριξης από το Ταμείο.

Για να αντιμετωπιστούν “οι τεράστιοι κραδασμοί στην οικονομία και την κοινωνία, οι οποίοι πυροδότησαν πρόσθετες ανάγκες για τα συστήματα πρόνοιας των κρατών μελών και έχουν επηρεάσει σοβαρά τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς λόγω των έκτακτων περιορισμών τους οποίους έχουν θέσει σε εφαρμογή τα κράτη μέλη με σκοπό να συγκρατήσουν την επιδημική έξαρση της COVID-19“, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επικρότησε, στις 23 Απριλίου 2020, ένα «Χάρτη πορείας για την ανάκαμψη» με σημαντική επενδυτική συνιστώσα, ζήτησαν τη σύσταση ενός “Μέσου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης” και ανέθεσαν στην Επιτροπή να
αναλύσει τις ανάγκες ώστε οι πόροι να κατευθυνθούν στους τομείς και τις γεωγραφικές περιοχές της Ένωσης που έχουν πληγεί περισσότερο, διευκρινίζοντας παράλληλα τη σύνδεση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027.

Ο Κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1303/2013 όσον αφορά τους έκτακτους πρόσθετους πόρους με σκοπό την παροχή βοήθειας για τη στήριξη της αποκατάστασης των συνεπειών της κρίσης λόγω της πανδημίας της COVID-19 και των κοινωνικών της συνεπειών για την προετοιμασία μιας πράσινης, ψηφιακής και ανθεκτικής ανάκαμψης της οικονομίας (REACT-EU) [COD(2020)0101] δίνει την δυνατότητα στα Κράτη Μέλη – εφόσον το αποφασίσουν – να διαθέσουν πρόσθετους πόρους στο ΤΕΒΑ σύμφωνα με τις ανάγκες τους. “Κατά τη διάθεση αυτή, τα κράτη μέλη θα πρέπει να λάβουν δεόντως υπόψη την αύξηση του αριθμού των απόρων από τη στιγμή που ξέσπασε η COVID-19 και να συνεκτιμήσουν τον ζωτικό ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (EKT) στην εξάλειψη της φτώχειας, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την διατήρηση της επιχειρησιακής ισχύος του Eυρωπαϊκού Κοινωνικού Tαμείου“.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και να σέβονται πλήρως την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου και της απαγόρευσης των διακρίσεων κατά τα διάφορα στάδια και σε όλες τις δραστηριότητες του Ταμείου , σύμφωνα με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διάθεση της βοήθειας από τα κράτη μέλη στους απόρους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει τα εθνικά προγράμματα, βάσει των οποίων οι εθνικές αρχές λαμβάνουν τις αποφάσεις τους που οδηγούν στην παροχή της βοήθειας μέσω οργανώσεων-εταίρων (συχνά μη κυβερνητικών). Μια παρόμοια προσέγγιση χρησιμοποιείται ήδη για τα Ταμεία Συνοχής. Τα Κράτη Μέλη μπορούν να επιλέξουν το είδος της βοήθειας (τρόφιμα ή βασική υλική βοήθεια ή συνδυασμός και των δύο) που επιθυμούν να παρέχουν, ανάλογα με τη δική τους κατάσταση, και τον τρόπο λήψης και διανομής των ειδών. Οι εθνικές αρχές μπορούν είτε να αγοράσουν τα τρόφιμα και τα προϊόντα τους και να τα προμηθεύσουν σε συνεργαζόμενους οργανισμούς, είτε να χρηματοδοτήσουν τους οργανισμούς έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι τις αγορές. Οι συνεργαζόμενοι οργανισμοί που αγοράζουν τα τρόφιμα ή τα ίδια τα προϊόντα μπορούν είτε να τα διανείμουν απευθείας, είτε να ζητήσουν βοήθεια από άλλους οργανισμούς-εταίρους. Οι οργανώσεις εταίροι είναι δημόσιοι φορείς ή μη κυβερνητικές οργανώσεις που πρέπει να επιλέγονται από τις εθνικές αρχές βάσει αντικειμενικών και διαφανών κριτηρίων που ορίζονται σε εθνικό επίπεδο. Μια περίληψη της εφαρμογής σε εθνικό επίπεδο βρίσκεται στα δελτία χωρών της FEAD /ΤΕΒΑ

Το ΤΕΒΑ στην Ελλάδα

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΤΕΒΑ / FEAD στην Ελλάδα στοχεύει στην παροχή τροφής και βασικής υλικής βοήθειας στα πιο στερημένα νοικοκυριά. Η μείωση του εισοδήματος κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης (2010-2020) είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του πληθυσμού που κινδυνεύει από φτώχεια ή αποκλεισμό. Τα στοιχεία της EL-STAT δείχνουν ότι το 50,3% του φτωχού πληθυσμού αντιμετωπίζει έλλειψη τροφής, που μεταφράζεται σε περισσότερα από 450.000 νοικοκυριά στην Ελληνική Δημοκρατία. Η σοβαρότητα της έλλειψης τροφίμων οδήγησε σε σημαντική κατανομή του επιχειρησιακού προγράμματος για την επισιτιστική βοήθεια για τους πιο μειονεκτούντες. Επισιτιστική βοήθεια και βασική υλική βοήθεια παρέχεται σε όλους τους ακραία φτωχούς ανθρώπους (περίπου 400.000), συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι άστεγοι. Θεωρητικά επίσης, με βάσου ητ τις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, στοχεύει επίσης να βελτιώσει τις πιθανότητες κοινωνικής επανένταξης, με διάθεση μέχρι του 25% των πόρων για επανένταξη. Υπεύθυνη Διαχειριστική αρχή είναι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ασφάλισης και Πρόνοιας καθώς και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού

Στις 17 Νοεμβρίου 2017 ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων («ο Πυλώνας») διακηρύχθηκε από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως “απάντηση στις κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση“. Ο Πυλώνας καθορίζει 20 αρχές, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

  • ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στην αγορά εργασίας
  • δίκαιοι όροι εργασίας· και
  • κοινωνική προστασία και ένταξη.

Οι 20 αρχές θα πρέπει να διέπουν τις δράσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης που συνδέεται με την επιδημική έξαρση της COVID-19, προκειμένου να διασφαλιστεί μια κοινωνικά δίκαιη και ανθεκτική ανάκαμψη

Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους

————————————————————————————————————————————————————————————————–
Additional and more flexible funding to help those most in need 

The COVID-19 pandemic and its economic consequences have exacerbated the situation of more than 20% of the EU population who are at risk of poverty or social exclusion, deepened social divisions, and increased job losses, unemployment rates and inequalities. Parliament voted on 20 th of January 2020 to continue making additional resources available in 2021 and 2022 in order to provide food and basic assistance to the most deprived, as the number of people at risk of poverty are increasing. With 649 votes in favour, 7 against and 31 abstentions, Parliament approved the agreement to adapt the FEAD regulation that was reached with the member states in December last year. The 3.8 billion euro Fund for European Aid to the Most Deprived (FEAD) was introduced in 2014 as an EU action to alleviate the worst forms of poverty and foster social cohesion in Europe.

The adapted regulation allows member states to continue to use the additional funds made available for post-COVID-19 recovery under the REACT-EU initiative in 2021 and 2022. Member states can choose to increase the resources provided in the FEAD regulation for food aid and other basic assistance for those most in need. The Council must also approve the text formally. Once it has done so, the adopted measures will enter into force after publication in the Official Journal of the European Union.

In order to alleviate the current burden on public budgets, the additional resources will not be co-financed by member states and the Commission will provide pre-financing to further expedite delivery. Around 13 million people benefit from the Fund each year, including approximately four million children.

“This pandemic has had far-reaching consequences on people’s quality of life, especially on those who were vulnerable to begin with. More than 20% of all Europeans have seen their situation deteriorate. This fund will be the instrument to support them in finding their way out of poverty and back into society”, says rapporteur Lucia Ďuriš Nicholsonová on the agreement.

Ανηκει στην κατηγορια:αλληλεγγύη

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρχική Πλευρική Στήλη

  • Facebook

Αλληλεγγύη

Sounds of change: O ρόλος της μουσικής και της τέχνης στο μέσο ενός πολέμου / The role of music and art in the middle of a war

6 Απριλίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

O ρόλος της μουσικής και της τέχνης στο μέσο ενός πολέμου «Я не здамся без бою» (Δεν θα τα παρατήσω χωρίς μάχη). Δυνατά λόγια από το τραγούδι Bez … [διάβασε περισσότερο...] about Sounds of change: O ρόλος της μουσικής και της τέχνης στο μέσο ενός πολέμου / The role of music and art in the middle of a war

Ουκρανία: Η ΕΕ ενισχύει την αλληλεγγύη με όσους φεύγουν από τον πόλεμο/ Ukraine: EU steps up solidarity with those fleeing war

20 Μαρτίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Ουκρανία: Η ΕΕ ενισχύει την αλληλεγγύη με όσους φεύγουν από τον πόλεμο Μπροστά στην αδικαιολόγητη στρατιωτική εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, η … [διάβασε περισσότερο...] about Ουκρανία: Η ΕΕ ενισχύει την αλληλεγγύη με όσους φεύγουν από τον πόλεμο/ Ukraine: EU steps up solidarity with those fleeing war

Από φροντιστής ατόμων με χρόνιες παθήσεις, κοινωνικός επιχειρηματίας / From Caregiver to Social Entrepreneur

20 Μαρτίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Από φροντιστής ατόμων με χρόνιες παθήσεις, κοινωνικός επιχειρηματίας Tο SESYCARE: Social Entrepreneurship Skills to Young CAREgivers of people with … [διάβασε περισσότερο...] about Από φροντιστής ατόμων με χρόνιες παθήσεις, κοινωνικός επιχειρηματίας / From Caregiver to Social Entrepreneur

Διαφορετικοί άνθρωποι σε διαφορετικές επιχειρήσεις. Δημιουργία οικοσυστήματος για την συμπερίληψη /Diverse people in diverse businesses: Creating an ecosystem around inclusiveness

20 Μαρτίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Διαφορετικοί άνθρωποι σε διαφορετικές επιχειρήσεις: Δημιουργία οικοσυστήματος για την συμπερίληψη Το πρωτότυπο κείμενο δημοσιεύθηκε εδώ, του … [διάβασε περισσότερο...] about Διαφορετικοί άνθρωποι σε διαφορετικές επιχειρήσεις. Δημιουργία οικοσυστήματος για την συμπερίληψη /Diverse people in diverse businesses: Creating an ecosystem around inclusiveness

Πρώτη συνάντηση του Φόρουμ των Αφγανών Ηγέτιδων στις Βρυξέλλες/ First meeting of Afghan Women Leaders Forum in Brussels

20 Μαρτίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Η ΕΕ υποστηρίζει τις Αφγανές γυναίκες: Πρώτη συνάντηση του Φόρουμ των Αφγανών Ηγέτιδων στις Βρυξέλλες Περισσότερες από 60 Αφγανές … [διάβασε περισσότερο...] about Πρώτη συνάντηση του Φόρουμ των Αφγανών Ηγέτιδων στις Βρυξέλλες/ First meeting of Afghan Women Leaders Forum in Brussels

Περισσότερα άρθρα αυτής της κατηγορίας

Εργασία

To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα / EU Green Deal and the Greek Green Deal”

21 Δεκεμβρίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα EU Green Deal … [διάβασε περισσότερο...] about To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα / EU Green Deal and the Greek Green Deal”

Διαδικτυακή εκδήλωση: Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για όλους και όλες / Online event: EU Green Deal and the Greek Green Deal

15 Δεκεμβρίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

EU Green Deal και η Ελληνική Πράσινη Συμφωνία Διαδικτυακή Εκδήλωση "Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη … [διάβασε περισσότερο...] about Διαδικτυακή εκδήλωση: Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για όλους και όλες / Online event: EU Green Deal and the Greek Green Deal

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: το συνεταιριστικό μοντέλο μπορεί να διορθώσει οικονομία κι εργασία με πλατφόρμες/ European Parliament highlights power of co-ops to fix the platform economy

4 Οκτωβρίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: το συνεταιριστικό μοντέλο μπορεί να διορθώσει την ψηφιακή οικονομία με … [διάβασε περισσότερο...] about Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: το συνεταιριστικό μοντέλο μπορεί να διορθώσει οικονομία κι εργασία με πλατφόρμες/ European Parliament highlights power of co-ops to fix the platform economy

Περισσότερες γυναίκες στην πρώτη γραμμή κατά της COVID-19 / Women at the core of the fight against COVID-19 crisis

1 Μαρτίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Περισσότερες γυναίκες στην πρώτη γραμμή κατά του COVID-19 Οι γυναίκες αποτελούν τo 76% των 49 … [διάβασε περισσότερο...] about Περισσότερες γυναίκες στην πρώτη γραμμή κατά της COVID-19 / Women at the core of the fight against COVID-19 crisis

11.500.000 θέσεις εργασίας σε ΑΠΕ το 2019 /More jobs in Renewable Energy in 2019

17 Νοεμβρίου, 2020 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Περισσότερες θέσεις εργασίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, 32% συμμετοχή των γυναικών Οι … [διάβασε περισσότερο...] about 11.500.000 θέσεις εργασίας σε ΑΠΕ το 2019 /More jobs in Renewable Energy in 2019

Tags

coronavirus COVID-19 covid19 Social Economy Europe Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Ευρωκοινοβούλιο Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός Πράσινη Συμφωνία έρευνα αιολικά αλληλεγγύη ανανεώσιμη ενέργεια ατμοσφαιρική ρύπανση βιοποικιλότητα γυναίκες δράση για το κλίμα ενέργεια ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενεργειακή μετάβαση ενεργειακοί συνεταιρισμοί εργασία ευρωπαϊκή ένωση ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ηλιακά ηλιακή ενέργεια καινοτομία καραντίνα κλίμα κλιματική αλλαγή κλιματική δράση κλιματική κρίση κοινωνική αλληλεγγύη κοινωνική οικονομία κοροναϊός κρίση νεολαία οικονομία περιβάλλον ποδήλατο πολιτισμός πράσινη οικονομία πρόσφυγες πόλεις τέχνη υγεία

Footer

Εύχομαι τα καλύτερα γρήγορα

Ως Άνεμος Ανανέωσης θέλουμε την περίοδο του κοροναϊού να ανανεώσουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε για λύσεις στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Η πανδημία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί αναδεικνύουν πολλά προβλήματα τα οποία έχουν οι πιο ευάλωτοι, που αντιπροσωπεύουν, όμως, σήμερα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Εργαζόμαστε λοιπόν σε δύο επίπεδα:
• να βοηθήσουμε, με μεταφορά καλών πρακτικών, την ανάπτυξη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και αλληλο-υποστήριξης όχι μόνο όσο διαρκεί το #ΜενουμεΣπίτι αλλά και για την επόμενη μέρα, που θα είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη για τους περισσότερους,
• να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα επικοινωνίας, διαδικτυακής οργάνωσης συζητήσεων, μαθημάτων και εκδηλώσεων (με έμφαση στις καλλιτεχνικές). Έτσι δημιουργούμε ένα δίκτυο αλληλογνωριμίας και συνεργασιών όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο

Πρόσφατα

  • Στρατηγική της ΕΕ για την ηλιακή ενέργεια. Ηλιακές στέγες. Εκπαίδευση. Συμμαχία με τη βιομηχανία /EU Solar Strategy, Rooftop Initiative, an Industry Alliance, a Skills Partnership for EU solar
  • Η ποιότητα της κατοικίας, ως ποιότητα ζωής. Αξιοβίωτη κατοικία για όλους-ες / Quality of housing as quality of living. Achieving affordability and sustainability in housing
  • Με την απόφαση για κοινό φορτιστή οι καταναλωτές εξοικονομούν 250 εκατ ευρώ και μειώνουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα τους κατά 11.000 τόνους το χρόνο / Deal on common charger: consumers save up to 250 million euro, curbing 11000 tonnes of e-waste a year
  • Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Οικονομία / EESC: Opinion on Social Economy Action Plan
  • H Αίγυπτος για τον δροσισμό στρέφεται προς τη θάλασσα / Egypt looks to the cooling power of the sea for help

Search

Tags

coronavirus COVID-19 covid19 Social Economy Europe Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Ευρωκοινοβούλιο Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός Πράσινη Συμφωνία έρευνα αιολικά αλληλεγγύη ανανεώσιμη ενέργεια ατμοσφαιρική ρύπανση βιοποικιλότητα γυναίκες δράση για το κλίμα ενέργεια ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενεργειακή μετάβαση ενεργειακοί συνεταιρισμοί εργασία ευρωπαϊκή ένωση ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ηλιακά ηλιακή ενέργεια καινοτομία καραντίνα κλίμα κλιματική αλλαγή κλιματική δράση κλιματική κρίση κοινωνική αλληλεγγύη κοινωνική οικονομία κοροναϊός κρίση νεολαία οικονομία περιβάλλον ποδήλατο πολιτισμός πράσινη οικονομία πρόσφυγες πόλεις τέχνη υγεία

Copyright © 2022 · Magazine Pro on Genesis Framework · WordPress · Εισοδος