• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Home
  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία

COVID-19: Καλές Πρακτικές

Άνεμος Ανανέωσης

Ad example
  • υγεία
  • οικονομία
  • εργασία
  • αλληλεγγύη
  • πράσινη καινοτομία
  • κοινωνική οικονομία
Βρίσκεστε εδώ:Αρχική / οικολογία / Fridays For Future: 24.9.2021 απεργούμε για διαθεματική κλιματική δικαιοσύνη / 24.9.2021 Strike for climate justice #UprootTheSystem

Fridays For Future: 24.9.2021 απεργούμε για διαθεματική κλιματική δικαιοσύνη / 24.9.2021 Strike for climate justice #UprootTheSystem

21 Σεπτεμβρίου, 2021 by Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Απεργούμε για διαθεματική κλιματική δικαιοσύνη

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, θα απεργήσουμε για να ζητήσουμε διαθεματική κλιματική δικαιοσύνη! Έλα μαζί μας! | Uproot The System – Να ξεριζώσουμε Το Σύστημα

Ο Άνεμος Ανανέωσης συμμετέχει στην κινητοποίηση για το κλίμα που οργανώνει το κίνημα νέων Fridays For Future στις 24.9.2021, ώρα 17.00 στο Σύνταγμα στην Αθήνα.

Δημοσιεύουμε εδώ το κείμενο των Fridays For Future “Uproot Τhe system” που αποτελεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την προστασία του κλίματος. 


Στις 24 Σεπτεμβρίου, απεργούμε για να ζητήσουμε διαθεματική κλιματική δικαιοσύνη! Έλα μαζί μας!

Uproot The System – Να ξεριζώσουμε Το Σύστημα

Είμαστε στο μέσο μιας κλιματικής κρίσης, της μαζικής εξάλειψης ειδών, μιας παγκόσμιας υγειονομικής πανδημίας, κοινωνικο-οικονομικών κρίσεων ανισότητας, και πολλών άλλων. Το παρόν σύστημα πασχίζει να προβάλει τις φωνές των πιο προνομιούχων μέσα από ένα ρατσιστικό αφήγημα περί λευκών σωτήρων, που παρουσιάζει τους λαούς του Παγκόσμιου Νότου σαν υπανάπτυκτους, φτωχούς, και άφωνους. Οι βιομηχανικές χώρες του Παγκόσμιου Βορρά έκαναν το ίδιο για αιώνες μέσα από την αποικιοκρατία, τον ιμπεριαλισμό, τη διαιώνιση των συστημικών ανισοτήτων και την εμμονή τους στην αιώνια ανάπτυξη. Ωστόσο, οι άνθρωποι στον παγκόσμιο Νότο ή στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο δεν είναι υπo-ανάπτυκτοι, φτωχοί ή άφωνοι, αλλά πολεμάνε τις συνέπειες της αποικιοκρατίας και της νεοαποικιοκρατίας, παρόλο που τους εξαναγκάζουν με κάθε μέσο να σιωπούν. Είναι δυνατοί, γενναίοι και συνειδητοί καθώς αγωνίζονται και πολεμάνε για αιώνες τις αιτίες που βρίσκονται στη ρίζα αυτών των κρίσεων, δηλαδή τα συστήματα καταπίεσης και αδικίας που δημιούργησαν οι πιο πλούσιοι του Παγκόσμιου Βορρά.

Οι ίδιες χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική κρίση είναι επίσης μεταξύ εκείνων που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία COVID-19. Ενώ οι προνομιούχοι του Παγκόσμιου Βορρά έχουν καλύτερη πρόσβαση σε πόρους για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, οι ΠΠΛΠ (Πλέον Πληττόμενοι Άνθρωποι και Περιοχές) στερήθηκαν συστηματικά και συστημικά αυτούς τους πόρους που είναι απαραίτητοι για να επιλυθεί η υγειονομική κρίση. Η πανδημία, που έρχεται πρώτη ανάμεσα σε άλλα μακροχρόνια πολιτικά και κοινωνικό-οικονομικά προβλήματα, συνεχίζει να ρημάζει τους ΠΠΛΠ και δυσκολεύει τις τοπικές κοινότητες και οργανώσεις να κινητοποιήσουν για το κλίμα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Η άνιση διανομή των εμβολίων εμποδίζει επίσης πολλούς ΠΠΛΠ να μετέχουν σε σημαντικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων για το κλίμα όπως η συνάντηση κορυφής COP26 αργότερα φέτος στη Γλασκόβη. Κατά συνέπεια, ένα σημαντικό βήμα προς την επιδίωξη παγκόσμιας και διαθεματικής κλιματικής δράσης είναι να στηρίξουμε την έκκληση των κοινοτήτων ΠΠΛΠ για ίση πρόσβαση στα εμβόλια. Αυτό περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, την αναστολή των περιορισμών πνευματικής ιδιοκτησίας για τις τεχνολογίες εμβολίων COVID-19 καθώς αυτοί οι περιορισμοί στην πραγματικότητα, επιτρέπουν την παραγωγή μόνο στους βιομηχάνους του Παγκόσμιου Βορρά και, άρα, περιορίζουν την πρόσβαση των ΠΠΛΠ στα εμβόλια που τόσο έχουν ανάγκη. Άλλες πρακτικές όπως η συσσώρευση εμβολίων από τον Παγκόσμιο Βορρά πρέπει να σταματήσουν πάραυτα, και τα πλεονάζοντα εμβόλια να διανεμηθούν δωρεάν και άνευ όρων στους ΠΠΛΠ.

Η κλιματική κρίση αποτελεί άμεση απειλή για την ανθρώπινη ασφάλεια. Μόνο πέρυσι, το 2020, οι κλιματικές καταστροφές προκάλεσαν 30 εκατομμύρια περιπτώσεις εσωτερικής μετανάστευσης. Ωστόσο, το διεθνές δίκαιο εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει τους κλιματικούς πρόσφυγες ως “πρόσφυγες”. Στη Σύμβαση του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων, που αποτελεί νομικό ντοκουμέντο-κλειδί για τα δικαιώματα των προσφύγων, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε αίτια σχετιζόμενα με το κλίμα, γεγονός που αποτρέπει τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις χώρες τους εξαιτίας ακραίων καιρικών γεγονότων να ζητήσουν άσυλο σε μια άλλη χώρα. Αυτό καταδεικνύει την έλλειψη προετοιμασίας από μέρους του παρόντος συστήματος, ακόμα και από νομική άποψη, απέναντι στην κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Επιπλέον, οι κλιματικοί πρόσφυγες που βλέπουμε σήμερα προέρχονται από περιοχές που είναι ήδη από τις περισσότερο πληττόμενες, όχι μόνο από τη κλιματική κρίση, αλλά και από την εκμετάλλευση από χώρες του Παγκόσμιου Βορρά. Δηλαδή, οι κλιματικοί πρόσφυγες αντιμετώπιζαν ήδη καταστάσεις που απειλούσαν τη ζωή τους πριν εγκαταλείψουν τις χώρες τους. Η πάλη για κλιματική δικαιοσύνη σημαίνει ότι πολεμάμε αυτά τα προβλήματα, και μοχθούμε έμπρακτα για ένα κόσμο στον οποίο κανείς δεν αφήνεται στην τύχη του, ειδικά εκείνοι που είναι οι περισσότερο περιθωριοποιημένοι από το παρόν ρατσιστικό σύστημα.

Οι ιθαγενείς λαοί που στηρίχτηκαν για αιώνες στη φύση και στους φυσικούς πόρους έχουν πληγεί σοβαρά και απειλούνται από την κλιματική αλλαγή και τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, που κλέβει τη γη τους και εξαφανίζει τον πολιτισμό τους για να προωθήσει την αποψίλωση των δασών και να καταστρέψει το φυσικό κόσμο. Η κλιματική κρίση και η κρίση της βιοποικιλότητας οδηγούν στην χωρίς προηγούμενο εξάλειψη της τοπικής χλωρίδας και πανίδας, και καταστρέφουν ολάκερα οικοσυστήματα. Γύρω στο 40% των φυτικών ειδών του κόσμου απειλούνται σήμερα με εξάλειψη εξαιτίας των ανθρωπογενών εκπομπών CO2, οι οποίες είναι κυρίως αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης και καύσης ορυκτών καυσίμων. Η αποψίλωση των δασών είναι σήμερα υπεύθυνη περίπου για το 10% των συνολικών εκπομπών CO2. Για να πετύχουμε κλιματική δικαιοσύνη πρέπει να προστατεύσουμε το φυσικό κόσμο από την απληστία των εταιριών και των κυβερνήσεων κάνοντας την οικοκτονία να γίνει διεθνές έγκλημα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να συμπαραταχθούμε με τους ιθαγενείς λαούς, που προστατεύουν το 80% της παγκόσμιας βιοποικιλότητας, και να ενωθούμε μαζί τους στον αγώνα για τα δικαιώματα τους στη γη, στους πόρους και στη ζωή.

Ο Παγκόσμιος Βορράς ευθύνεται περίπου για το 92% της υπέρβασης εκπομπών, γεγονός που τον καθιστά να είναι εκείνος που συμβάλει περισσότερο από κάθε άλλο στις κλιματικές και περιβαλλοντικές κρίσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Η ιστορική εκμετάλλευση των λαών και των πόρων στις χώρες ΠΠΛΠ μας οδήγησε σε μια παγκόσμια υπερθέρμανση χωρίς προηγούμενο, στη κατάρρευση των οικοσυστημάτων και σε τεράστια ανισότητα καθώς οι πλέον πληττόμενοι άνθρωποι στις πλέον πληττόμενες περιοχές υποφέρουν ήδη από αυξανόμενες ξηρασίες, πλημμύρες, κατολισθήσεις, φονικούς καύσωνες, πείνα, έλλειψη στέγης, ασθένειες, και άλλα.

Επιπρόσθετα, πολλές δρόμοι καθαρών μηδενικών εκπομπών συνεπάγονται επικίνδυνες παρενέργειες για τους τοπικούς πληθυσμούς (όπως απώλεια γαιών μια και απαιτείται μεγάλος αριθμός εκταρίων για αναδάσωση) ή απλώς επιτρέπουν στις εταιρίες και στις κυβερνήσεις να πληρώσουν για σχέδια “απομάκρυνσης άνθρακα” (η αποτελεσματικότητα των οποίων έχει αμφισβητηθεί πάρα πολύ) χωρίς να αναλαμβάνουν τελικά τις ευθύνες τους περικόπτοντας τις εκπομπές. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένα σχέδια και λεπτομερείς ετήσιους προϋπολογισμούς άνθρακα με οδικούς χάρτες και ορόσημα, όχι ασαφή σχέδια περί μηδενικών καθαρών εκπομπών που σκαρφίζονται αβασάνιστα οι ηγέτες του κόσμου.

Τελευταίες μελέτες έδειξαν ότι οι 1% πιο πλούσιοι εκπέμπουν πάνω από δυο φορές περισσότερο από το 50% των οικονομικά πιο περιθωριοποιημένων. Αν θέλουμε να αποφύγουμε τις χειρότερες συνέπειες της κλιματικής και της περιβαλλοντικής κρίσης, πρέπει να μειώσουμε δραστικά τις εκπομπές μας, πράγμα που σημαίνει ότι απο-επενδύουμε από τα ορυκτά καύσιμα και βάζουμε τέλος στην εξόρυξη, στην καύση, και στη χρήση τους, ειδικά στον Παγκόσμιο Βορρά.

Ένα σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι ο επαναπροσδιορισμός των χρηματοπιστωτικών ροών στον κόσμο. Κάθε συζήτηση για τα οικονομικά του κλίματος ξεκινάει με την αναγνώριση από τον Παγκόσμιο Βορρά του χρέους του προς τους ΠΠΛΠ, που προέρχεται τόσο από τις παρούσες συνέπειες της κλιματικής κρίσης, όσο και από την ιστορική και σημερινή συστημική λεηλασία των χωρών ΠΠΛΠ. Δεν αρκεί να χρηματοδοτούν οι βιομηχανίες του Παγκόσμιου Βορρά “πράσινες” αντισταθμίσεις για να πετύχουν τους καθαρούς μηδενικούς τους στόχους. Το κλιματικό τους χρέος στους ΠΠΛΠ θα πρέπει να εξοφληθεί μέσω επανορθώσεων και υποχρεωτικής στήριξης πρωτοβουλιών απάλυνσης και προσαρμογής που τις ορίζουν και τις διαχειρίζονται οι ενδιαφερόμενες κοινότητες. Επιπρόσθετα, οι χειρότεροι ρυπαντές (κυρίως από τον Παγκόσμιο Βορρά) πρέπει να φορολογηθούν, και οι ταμειακές ροές από κυβερνήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προς τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων πρέπει να ανακατευθυνθούν στη πράσινη και δίκαιη μετάβαση.

Οι επανορθώσεις ζητήθηκαν αρχικά από το κίνημα φυλετικής δικαιοσύνης, και κατά συνέπεια το ένα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο. Οι κλιματικές επανορθώσεις συνεπάγονται ότι εκείνοι που φέρουν μεγαλύτερη ευθύνη για την κλιματική κρίση πρέπει να πληρώσουν επανορθώσεις στους ΠΠΛΠ για τις ζημιές και απώλειες στο βιοτικό επίπεδο, στις υποδομές, στις ζωές των κοινοτήτων που προκλήθηκαν από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Ρίχνοντας το βάρος στα ταμεία προσαρμογής και αφήνοντας τους ΠΠΛΠ να αποφασίζουν πώς πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι επανορθώσεις, πράγμα που αρχίζει με την ακύρωση του χρέους των χωρών ΠΠΛΠ, είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν οι χώρες του Βορρά για να αποπληρώσουν το χρέος τους για τις ζημιές και τα τραύματα που προκάλεσαν στις χώρες του Παγκόσμιου Νότου.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίσει ο κόσμος να αγνοεί τις κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, επειδή όλες οι κοινωνικές ανισότητες επιδεινώνονται όταν οι κλιματικές και περιβαλλοντικές συνθήκες επηρεάζουν τις τοπικές κοινότητες, πλήττοντας κυρίως τις ήδη περιθωριοποιημένες κοινότητες όπως LGBTQ+, BIPOC (Μαύροι, ιθαγενείς και έγχρωμοι) και εθνοτικές μειονότητες.

Πρέπει να ενωθούμε, να ακολουθήσουμε τον ηγετικό ρόλο των υπερασπιστών και εργατών του περιβάλλοντος, να δυναμώσουμε τις φωνές των ΠΠΛΠ, και να απαιτήσουμε περισσότερο φιλόδοξη δράση από τους εκπροσώπους του Παγκόσμιου Βορρά. Μαζί θα παλέψουμε για ένα δίκαιο μέλλον στο οποίο κανείς δεν θα αφήνεται αβοήθητος στη τύχη του, επειδή οι απελευθερώσεις μας συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους. Οι ιστορικές νίκες της συλλογικής δράσης έχουν αποδείξει ότι η νεολαία χρειάζεται να συμπαραταχθεί με τη πολυθεματική, διαγενεακή πάλη για ένα καλύτερο μέλλον για όλους και όλες. Ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι και ο πλανήτης είναι πάνω από τα κέρδη.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Global Climate Strike: September 24, 2021 #UprootTheSystem


Narrative for the Next Global Climate Strike: September 24, 2021 #UprootTheSystem

Intersectionality/ uniting many issues and people, focus on MAPA. Note: feel free to adjust and adapt this so it fits your local context.

Bullet point summary: click me

Short version: click me

Long version: click me

Bullet point summary:

Our message to world leaders:

  1. The Global North needs to cut emissions drastically by divesting from fossil fuels and ending its extraction, burning, and use. We need concrete plans and detailed annual carbon budgets with roadmaps and milestones to ensure we get to net-zero with justice and equity in the time needed to address climate change.
  2. The colonizers of the north have a climate debt to pay for their disproportionate amount of historic emissions and that starts with the increase of climate finance to implement anti-racist climate reparations, the cancellation of debts especially for damage caused by extreme weather events, and providing adaptation funds that serve the communities.
  3. Work towards a genuinely global recovery from COVID-19 by ensuring equitable vaccine distribution worldwide and suspending intellectual property restrictions on COVID-19 technologies. This is an essential step towards a global, green, and just recovery.
  4. Recognize the tangibility of the climate crisis as a risk to human safety and secure the rights of climate refugees in international law.
  5. Recognize the invaluable impact of biodiversity on indigenous communities’ lives and culture, and commit to make ecocide an international punishable crime.
  6. Stop the violence and criminalization against indigenous peoples, small farmers, small fisherfolk, and other environmental and land defenders. Support the work they do.  Respect and listen to our defenders.

Our message to everyone:

  1. MAPA (Most Affected Peoples and Areas) are unheard, not voiceless. They’ve been fighting for their present, not just their future. No one should be a prisoner of injustice. Don’t fight FOR MAPA, fight ALONGSIDE MAPA. MAPA are not just sad experiences, we must highlight their rich stories of resistance.
  2. MAPA countries are not “poor,” they are rich with resources but have been historically and systematically oppressed and kept from developing.  The Global North leaders have a climate debt to pay to humanity. Urgent climate action and assisting with adaptation is not an “honorable duty” or “solidarity” it’s reparations for the injustices high income nations and sectors have caused through their exploitation.
  3. MAPA voices must be amplified and centered in our fight for climate justice, otherwise even if we succeeded in limiting global warming to safe levels for life on Earth, marginalized communities would still be sacrificed and left behind, thus only part of the problem would be solved.
  4. Now more than ever, we have to join the masses and follow the lead of environmental defenders, workers, and those most ignored. Join in their struggle for decolonization, justice and autonomy. We must remember that our liberations are tied together.

Declaration of Lausanne | August 2019, 400 climate activists from 38 countries 

  1. Keep the global temperature rise below 1.5 °C compared to pre-industrial levels. 
  2. Ensure climate justice and equity.
  3. Listen to the best united science currently available. 
A ‘drop dead’ flashmob protest at Lumpini Park in Bangkok, Thailand

March 2019 

  1. Create a safe pathway under 1.5C. 
  2. Climate justice and equity for everyone. 
  3. Follow the Paris Agreement. 
  4. Unite behind the science. 
In Brussels, not just students, but teachers, scientists, and several syndicates took the streets of the Belgian capital to protest for better climate policy.
Poster translation: Don’t wait 30 years for gray hair – 2050- Act now

End Fossil Fuel Investments

WEF Davos 2020, find out more here!

About the Paris Agreement

Check the Wikipedia Page, explaining the Paris Agreement!


Ανηκει στην κατηγορια:αλληλεγγύη, οικολογία, οικονομία, πράσινη καινοτομία, υγεία επισημασμένο με:δράση για το κλίμα, κλιματική δικαιοσύνη, κλιματική κρίση

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρχική Πλευρική Στήλη

  • Facebook

Αλληλεγγύη

Ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις βλάπτουν την υγεία / Racism, xenophobia and discrimination are fundamental determinants of health

17 Δεκεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις βλάπτουν την υγεία «Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και οι διακρίσεις είναι θεμελιώδεις καθοριστικοί παράγοντες της … [διάβασε περισσότερο...] about Ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις βλάπτουν την υγεία / Racism, xenophobia and discrimination are fundamental determinants of health

Στην Skellefteå το βραβείο πόλης προσβάσιμης σε άτομα με αναπηρίες /Skellefteå city accessible to persons with disabilities

19 Φεβρουαρίου, 2023 By Nikos Chrysogelos

Στην Skellefteå το βραβείο πόλης προσβάσιμης σε άτομα με αναπηρίες Η σουηδική πόλη Skellefteå παρέλαβε το 2023 Access City Award ως αναγνώριση της … [διάβασε περισσότερο...] about Στην Skellefteå το βραβείο πόλης προσβάσιμης σε άτομα με αναπηρίες /Skellefteå city accessible to persons with disabilities

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλαγή νοοτροπίας για τα Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία / European Parliament adopts report on equal rights for persons with disabilities

15 Δεκεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλαγή νοοτροπίας για τα Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία Σε έκθεση που υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την … [διάβασε περισσότερο...] about Ευρωκοινοβούλιο: Αλλαγή νοοτροπίας για τα Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία / European Parliament adopts report on equal rights for persons with disabilities

Ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας /Recognition of cooperatives in the European Care Strategy package

15 Δεκεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας Στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα πακέτο εγγράφων … [διάβασε περισσότερο...] about Ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας /Recognition of cooperatives in the European Care Strategy package

Δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νεαρούς φροντιστές ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας / Social Entrepreneurship Skills to Young CAREgivers of people with chronic Illness

20 Νοεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νεαρούς φροντιστές ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας Χιλιάδες άνθρωποι αναλαμβάνουν τον ρόλο του … [διάβασε περισσότερο...] about Δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νεαρούς φροντιστές ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας / Social Entrepreneurship Skills to Young CAREgivers of people with chronic Illness

Περισσότερα άρθρα αυτής της κατηγορίας

Εργασία

Διακήρυξη των φιλικών στον τουρισμό πόλεων για πιο υπεύθυνο μοντέλο / 10 principles on a more sustainable impact of tourism

13 Σεπτεμβρίου, 2022 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Διακήρυξη των φιλικών στον τουρισμό πόλεων για πιο υπεύθυνο μοντέλο 10 αρχές για το πώς οι πόλεις … [διάβασε περισσότερο...] about Διακήρυξη των φιλικών στον τουρισμό πόλεων για πιο υπεύθυνο μοντέλο / 10 principles on a more sustainable impact of tourism

To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα / EU Green Deal and the Greek Green Deal”

21 Δεκεμβρίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα EU Green Deal … [διάβασε περισσότερο...] about To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα / EU Green Deal and the Greek Green Deal”

Διαδικτυακή εκδήλωση: Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για όλους και όλες / Online event: EU Green Deal and the Greek Green Deal

15 Δεκεμβρίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

EU Green Deal και η Ελληνική Πράσινη Συμφωνία Διαδικτυακή Εκδήλωση "Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη … [διάβασε περισσότερο...] about Διαδικτυακή εκδήλωση: Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για όλους και όλες / Online event: EU Green Deal and the Greek Green Deal

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: το συνεταιριστικό μοντέλο μπορεί να διορθώσει οικονομία κι εργασία με πλατφόρμες/ European Parliament highlights power of co-ops to fix the platform economy

4 Οκτωβρίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: το συνεταιριστικό μοντέλο μπορεί να διορθώσει την ψηφιακή οικονομία με … [διάβασε περισσότερο...] about Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: το συνεταιριστικό μοντέλο μπορεί να διορθώσει οικονομία κι εργασία με πλατφόρμες/ European Parliament highlights power of co-ops to fix the platform economy

Περισσότερες γυναίκες στην πρώτη γραμμή κατά της COVID-19 / Women at the core of the fight against COVID-19 crisis

1 Μαρτίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Περισσότερες γυναίκες στην πρώτη γραμμή κατά του COVID-19 Οι γυναίκες αποτελούν τo 76% των 49 … [διάβασε περισσότερο...] about Περισσότερες γυναίκες στην πρώτη γραμμή κατά της COVID-19 / Women at the core of the fight against COVID-19 crisis

Tags

coronavirus COVID-19 covid19 Social Economy Europe Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Ευρωκοινοβούλιο Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός Πράσινη Συμφωνία έρευνα αιολικά αλληλεγγύη ανανεώσιμη ενέργεια βιοποικιλότητα γυναίκες δράση για το κλίμα ενέργεια ενεργειακές τιμές ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενεργειακή μετάβαση ενεργειακή φτώχεια ενεργειακοί συνεταιρισμοί εργασία ευρωπαϊκή ένωση ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ηλιακά ηλιακή ενέργεια καινοτομία καραντίνα κλίμα κλιματική δράση κλιματική κρίση κοινωνική αλληλεγγύη κοινωνική οικονομία κοροναϊός κρίση νεολαία οικονομία περιβάλλον ποδήλατο πολιτισμός πράσινη οικονομία πρόσφυγες πόλεις τέχνη υγεία

Footer

Εύχομαι τα καλύτερα γρήγορα

Ως Άνεμος Ανανέωσης θέλουμε την περίοδο του κοροναϊού να ανανεώσουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε για λύσεις στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Η πανδημία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί αναδεικνύουν πολλά προβλήματα τα οποία έχουν οι πιο ευάλωτοι, που αντιπροσωπεύουν, όμως, σήμερα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Εργαζόμαστε λοιπόν σε δύο επίπεδα:
• να βοηθήσουμε, με μεταφορά καλών πρακτικών, την ανάπτυξη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και αλληλο-υποστήριξης όχι μόνο όσο διαρκεί το #ΜενουμεΣπίτι αλλά και για την επόμενη μέρα, που θα είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη για τους περισσότερους,
• να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα επικοινωνίας, διαδικτυακής οργάνωσης συζητήσεων, μαθημάτων και εκδηλώσεων (με έμφαση στις καλλιτεχνικές). Έτσι δημιουργούμε ένα δίκτυο αλληλογνωριμίας και συνεργασιών όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο

Πρόσφατα

  • Το Ευρωκοινοβούλιο υιοθετεί μέτρα για αύξηση ενεργειακών αναβαθμίσεων-μείωση κατανάλωσης ενέργειας / European Parliament adopted measures to increase renovations and reduce energy consumption
  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών: Δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την Κοινωνική Οικονομία /
  • Στην Skellefteå το βραβείο πόλης προσβάσιμης σε άτομα με αναπηρίες /Skellefteå city accessible to persons with disabilities
  • Ευρωπαϊκή Στρατηγική Υγείας και άτομα με αναπηρία / European Health Strategy fully inclusive of Persons with Disabilities
  • Υπό κατασκευή: μηδενικών εκπομπών πλοίο 130 μέτρων, για αποστάσεις 240 χλμ / A 130 metre electric ferry under construction

Search

Tags

coronavirus COVID-19 covid19 Social Economy Europe Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Ευρωκοινοβούλιο Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός Πράσινη Συμφωνία έρευνα αιολικά αλληλεγγύη ανανεώσιμη ενέργεια βιοποικιλότητα γυναίκες δράση για το κλίμα ενέργεια ενεργειακές τιμές ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενεργειακή μετάβαση ενεργειακή φτώχεια ενεργειακοί συνεταιρισμοί εργασία ευρωπαϊκή ένωση ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ηλιακά ηλιακή ενέργεια καινοτομία καραντίνα κλίμα κλιματική δράση κλιματική κρίση κοινωνική αλληλεγγύη κοινωνική οικονομία κοροναϊός κρίση νεολαία οικονομία περιβάλλον ποδήλατο πολιτισμός πράσινη οικονομία πρόσφυγες πόλεις τέχνη υγεία

Copyright © 2023 · Magazine Pro on Genesis Framework · WordPress · Εισοδος