• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Home
  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία

Καλές Πρακτικές<br />Best Practices

Άνεμος Ανανέωσης

Ad example
  • υγεία
  • οικονομία
  • εργασία
  • αλληλεγγύη
  • πράσινη καινοτομία
  • κοινωνική οικονομία
Βρίσκεστε εδώ:Αρχική / οικολογία / Σκέψου ξανά τη συσκευασία: Προστάτεψε την υγεία και το περιβάλλον / Rethink packaging! Protect our health and our planet.

Σκέψου ξανά τη συσκευασία: Προστάτεψε την υγεία και το περιβάλλον / Rethink packaging! Protect our health and our planet.

29 Ιουνίου, 2021 by Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Σκέψου ξανά τη συσκευασία: Προστάτεψε την υγεία και το περιβάλλον

Η πρώτη εταιρεία που πούλησε πλήρως συνθετικό πλαστικό – η Bakelite Corp., που ιδρύθηκε το 1922 – το διαφήμισε ως “Το Υλικό των Χιλιάδων Χρήσεων”. Ο κόσμος έχει παράγει περισσότερους από 10 δισεκατομμύρια τόνους πλαστικών, κυρίως από τη δεκαετία του 1950 και μετά. Συνεχίζουμε να παράγουμε όλο και περισσότερο. Μόνο μέσα σε ένα έτος, το 2018, οι κατασκευαστές παρήγαγαν σχεδόν 400 εκατομμύρια τόνους καινούργιου πλαστικού και η παραγωγή αναμένεται να τετραπλασιαστεί έως το 2050. Η συντριπτική πλειονότητα αυτού του πλαστικού καταλήγει τελικά να συσσωρεύεται στον πλανήτη. Μερικά από αυτά τα πλαστικά μπορεί να διαρκέσουν εκατοντάδες χρόνια, και όταν σπάσουν, μπορεί να γίνουν μικρά σωματίδια πλαστικού – μικροπλαστικά – που απλώνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη, εισέρχονται στο νερό και την τροφική μας αλυσίδα. Ο καθένας από εμάς μπορεί να καταναλώνει εβδομαδιαίως όσο πλαστικό περιλαμβάνεται σε μια πιστωτική κάρτα μέσω του φαγητού και νερού .

Οι πλαστικές σακούλες χρησιμοποιούνται συνήθως, παρόλο που γνωρίζουμε ότι μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον. Η ρύπανση από πλαστικό έχει γίνει ένα από τα πιο πιεστικά περιβαλλοντικά ζητήματα , καθώς η ταχέως αυξανόμενη παραγωγή πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης ξεπερνάει την ικανότητα του κόσμου να τα αντιμετωπίσει. Στα αστικά στερεά απόβλητα, τα πλαστικά μιας χρήσης κυρίως από τη συσκευασία και οι πλαστικές σακούλες έχουν γίνει σημαντικά μέρος του όγκου τους. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν υιοθετήσει ένα τέλος για τις πλαστικές σακούλες, λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές επιπτώσεις των πλαστικών σακουλών στο περιβάλλον. Παρόλο που η επιβολή εισφοράς στις πλαστικές σακούλες έχει θετική επίδραση στη μείωση της χρήσης πλαστικών σακουλών, αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα. Οι απαγορεύσεις στη χρήση πλαστικών σακουλών και στην ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα.

Το πλαστικό αποτελεί απειλή για το περιβάλλον, ιδιαίτερα για τα πτηνά και τη θαλάσσια ζωή, αλλά και για τη γεωργική γη και την ανθρώπινη υγεία. Πουλιά χτίζουν σπίτια από σπασμένα γυαλιά και πλαστικά κομμάτια . Τα καβούρια και τα θαλάσσια πουλιά χρησιμοποιούν πλαστικό για την κατασκευή των σπιτιών τους. Οι φώκιες και οι χελώνες συχνά μπλέκονται σε πλαστικά «δίχτυα φάντασμα» που παραμένουν μέσα στη θάλασσα. Μικρά κομμάτια του πλαστικού, όπως μικροπλαστικά με τη μορφή μικροσφαιριδίων, καταναλώνονται από ζώα που έχουν εισάγει το πλαστικό στην κανονική “διατροφή” τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα στρείδια και μύδια περιλαμβάνουν σημαντικές ποσότητες πλαστικού. Το ίδιο συμβαίνει και με μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά. Χρειάζονται πολλά χρόνια για την αποσύνθεση των πλαστικών. Επιπλέον, τοξικές ουσίες απελευθερώνονται στο έδαφος όταν τα πλαστικά διασπαστούν από το φως του ήλιου. Εάν καούν πλαστικά, μπορούν να απελευθερώσουν τοξικές ουσίες στον αέρα προκαλώντας ατμοσφαιρική ρύπανση. Τα πλαστικά απορρίπτονται αδιάκριτα σε χώρους υγειονομικής ταφής παγκοσμίως και καταλαμβάνουν βουνά ολόκληρα από σκουπίδια, ενώ εκπέμπουν επικίνδυνα αέρια μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα καθώς και εξαιρετικά τοξικά εκπλύματα από αυτούς τους χώρους υγειονομικής ταφής κατά το στάδιο της αποσύνθεσης. Το παγιδευμένο πλαστικό των ακτών αποτελεί απειλή για τα σκάφη (μπορεί να ακινητοποιήσει την προπέλα ή να απορροφηθεί μέσα στα συστήματα του σκάφους), την παραγωγή ενέργειας, την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια.

Μεγάλο μέρος του πλανήτη κολυμπά σε πλαστικό. Τα πλαστικά έχουν αναγνωριστεί ως πρόβλημα στο θαλάσσιο περιβάλλον από τη δεκαετία του 1970, αλλά το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης σε θαλάσσια και γλυκά υδατικά περιβάλλοντα έχει πρόσφατα αναγνωριστεί ως παγκόσμιο. Τα ζώα, όπως οι θαλάσσιες χελώνες και τα πουλιά, συγχέουν συχνά τα πλαστικά, κυρίως τις πλαστικές σακούλες, και τα καταναλώνουν αντί για φαγητό (πχ μέδουσες), κάτι που μπορεί να εμποδίσει τις πεπτικές τους διαδικασίες και να οδηγήσει σε θάνατο από ασιτία. Τα ζώα που εμπλέκονται σε θαλάσσια πλαστικά απορρίμματα, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών σακουλών, μπορεί να προκαλέσουν πείνα, πνιγμό, ρήξη, μόλυνση, μειωμένη αναπαραγωγική επιτυχία και θνησιμότητα σε πολλά θαλάσσια είδη. Μεγάλα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση βρέθηκαν να έχουν καταπιεί πλαστικές σακούλες ανακατεμένες με φύκια.

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια καμπάνια Αναφορά / Petition για να δώσουμε ώθηση στη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης

Προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ

Προκειμένου να γίνει επαναχρησιμοποίηση, οι νέοι κανονισμοί, οι αρμόδιοι της ΕΕ και οι εθνικοί φορείς λήψης αποφάσεων πρέπει να:

  • Ορίσουν εναρμονισμένα σχέδια σε επίπεδο ΕΕ για εμπορευματοκιβώτια, προκειμένου να αναβαθμιστεί η επαναχρησιμοποίηση, καθώς και να προωθηθούν συστήματα, όπως επιστρεφόμενες συσκευασίες, που υποστηρίζουν την επαναχρησιμοποίηση.
  • Υιοθετήσουν πολιτικές δημοσίων συμβάσεων που δίνουν προτεραιότητα στις υπηρεσίες και προϊόντα επαναχρησιμοποίησης, για εκδηλώσεις και εγκαταστάσεις που διοικούνται από το δημόσιο και επιχορηγούνται από το δημόσιο
  • Υιοθετήσουν συμπληρωματικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων απαγορεύσεων προϊόντων μίας χρήσης, και οικονομικών κινήτρων για την εφαρμογή της επαναχρησιμοποίησης.
  • Θέσουν στόχους επαναχρησιμοποίησης για κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, των λιανικών πωλήσεων, των υπηρεσιών τροφίμων και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Γιατί είναι σημαντικό;

Δεν είναι περίεργο το πλαστικό να υπάρχει στα τρόφιμα, το πόσιμο νερό, τον αέρα που αναπνέουμε, ακόμα και μέσα στο σώμα μας. Η ανακύκλωση έχει παρουσιαστεί ως η κύρια λύση στο πρόβλημα των αποβλήτων μας από τη βιομηχανία και είναι υπέροχη, αλλά δεν είναι αρκετή. Τα περισσότερα πλαστικά δεν μπορούν να ανακυκλωθούν και καταλήγουν σε αποτέφρωση ή σε χώρους υγειονομικής ταφής. Και τα απόβλητα που μπορούν να ανακυκλωθούν συχνότερα, αυτό γίνεται μόνο μετά από την κατανάλωση πολλών υλικών και ενέργειας.

Ο μόνος τρόπος για να λύσουμε την κρίση της πλαστικής ρύπανσης είναι η δημιουργία ισχυρών συστημάτων επαναχρησιμοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι τα μπουκάλια και τα δοχεία μαζεύονται για επαναχρησιμοποίηση, ο καθαρισμός του σπιτιού μας ή τα είδη του μπάνιου ξαναγεμίζονται εύκολα όταν είναι άδεια και το φαγητό από το σπίτι και για το σπίτι παρασκευάζεται και σερβίρεται σε επαναχρησιμοποιήσιμα πιάτα και συσκευασίες.

Τώρα έχουμε τελικά μια ευκαιρία. Σύντομα, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα αρχίσουν να αναθεωρούν την Οδηγία για τα απορρίμματα συσκευασίας και τις συσκευασίες(EU Packaging and Packaging Waste Directive -PPWD). Θα μπορούσαν να διασφαλίσουν ότι όλες οι απαραίτητες συσκευασίες που χρησιμοποιούμε από πλαστικό μέχρι χαρτί είναι επαναχρησιμοποιήσιμες. Αλλά η ισχυρή βιομηχανία συσκευασίας θα προσπαθήσει να περιορίσει το εύρος της αναθεώρησης της οδηγίας. Μαζί, ας αντιμετωπίσουμε την πίεση της βιομηχανίας με μια τεράστια επίδειξη λαϊκής δύναμης για να διασφαλίσουμε ότι η ΕΕ επιλέγει την επαναχρησιμοποίηση!

Υπογράψτε την καμπάνια

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Rethink packaging! Protect our health and our planet.

The first company to ever sell fully synthetic plastic—the Bakelite Corp., established in 1922—advertised it as “The Material of a Thousand Uses.” The world has produced more than 10 billion tons of plastic, mostly since the 1950s, and we just keep making more. Only in one year, in 2018, manufacturers created almost 400 million tons of new plastic, and production is expected to almost quadruple by 2050. The vast majority of that plastic eventually ends up piled up around the planet. Some of it may last for hundreds of years, and when it does break down, it can become small particles of plastic—microplastics—that spread farther across the planet, entering our water and food supply. Each of us might ingest up to a credit card’s worth of plastic weekly through food and water.

Plastic bags are commonly used, even though we know they can damage the environment. Plastic pollution has become one of the most pressing environmental issues, as rapidly increasing production of disposable plastic products overwhelms the world’s ability to deal with them.For urban solid waste, plastic bags have become major items in the litter system. There are many root causes to attribute the problem of plastic bag waste in many countries. Several European countries have adopted a fee for plastic bags, taking into account the negative effect of plastic bags on environment. Prohibitions on the use of plastic bags and the development of alternatives are a most welcome step. Even though charging a levy on plastic bags has a positive effect on reducing the use of plastic bags, this will not solve the problem.

Plastic pose a threat to the environment, particularly to birds and marine life, but also to agricultural land and human health. Birds building homes out of broken glass and plastic pieces. Crabs and birds use plastic to construct homes. Seals and turtles frequently become entangled in discarded plastic “ghost nets”. Tiny pieces of it, such as microplastics in the form of microbeads and resin pellets, are consumed by animals that we eat in our regular diets. Studies have shown that some oysters and mussels have trace amounts plastic. It takes many years for plastics to decompose. In addition, toxic substances are released into the soil when plastics perish under sunlight and, if plastics are burned, they can release toxic substances into the air causing air pollution. Plastics are dumped indiscriminately into landfills worldwide that occupy tons of hectares of land and emit dangerous methane and carbon dioxide gases as well as highly toxic leachates from these landfills during their decomposition stage. Trapped shoreline plastic poses a threat to shipping infrastructure, energy production, fishing, and aquaculture.

Much of the planet is swimming in discarded plastic. Plastics have been identified as a problem in the marine environment since the 1970s, but the problem of plastic pollution in marine and freshwater environments has only recently been identified as a global one. Animals, like sea turttles and birds, often confuse the plastics, mostly plastic bags, for food and consume them, therefore blocking their digestive processes. Animals becoming entanglement in marine debris, including plastic bags, may cause starvation, choking, laceration, infection, reduced reproductive success, and mortality. Large endangered species are found to have swallowed of plastic bags combined with seaweed.

Petition

To the European Commission, European Parliament, and Leaders of EU Member States

In order to make reuse the new normal, EU and national decision-makers must:

  • Set EU harmonised designs for containers, in order to scale-up reuse, as well as promote systems, such as deposit-return schemes, that support reuse.
  • Adopt public procurement policies that prioritise reuse services and products, for publicly-run and sponsored events and facilities.
  • Adopt complementary measures, including targeted bans on single-use products, and economic incentives to implement reuse.
  • Set reuse targets for each sector, including for transport, retail, food services and e-commerce.

Why is this important?

It’s no wonder plastic is in our food, drinking water, the air we breathe, and even inside our bodies. [1]

Recycling has been presented as the main solution to our waste problem by industry and it is great, but it’s not enough. Most plastic cannot be recycled and ends up incinerated or in a landfill. [2] And the waste that can be recycled more often than not can only be turned into a new product with a lot of materials and energy.

The only way we can solve the plastic pollution crisis is by putting in place robust reuse systems. This means bottles and containers are picked up for reuse, your household cleaning or bathroom supplies are easily refilled when empty, and take-out food is prepared in reusable dishes. [3]

And now we finally have an opportunity. Soon, EU decision-makers will start reviewing the EU Packaging and Packaging Waste Directive (PPWD).

They could make sure that all of the necessary packaging we use from plastic to paper is reusable. But the powerful packaging industry will try to limit the focus of the review on recycling. Together, let’s counter the industry’s pressure with a massive show of people power to ensure the EU chooses reuse!

Join the Reuse Revolution! Sign the petition:

References:

  1. https://www.consumerreports.org/health-wellness/how-to-eat-less-plastic-microplastics-in-food-water/
  2. https://www.npr.org/2020/09/11/897692090/how-big-oil-misled-the-public-into-believing-plastic-would-be-recycled?t=1623057649205
  3. https://wechoosereuse.org/

Ανηκει στην κατηγορια:οικολογία, πράσινη καινοτομία, υγεία

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρχική Πλευρική Στήλη

  • Facebook

Αλληλεγγύη

Ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις βλάπτουν την υγεία / Racism, xenophobia and discrimination are fundamental determinants of health

17 Δεκεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις βλάπτουν την υγεία «Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και οι διακρίσεις είναι θεμελιώδεις καθοριστικοί παράγοντες της … [διάβασε περισσότερο...] about Ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις βλάπτουν την υγεία / Racism, xenophobia and discrimination are fundamental determinants of health

Στην Skellefteå το βραβείο πόλης προσβάσιμης σε άτομα με αναπηρίες /Skellefteå city accessible to persons with disabilities

19 Φεβρουαρίου, 2023 By Nikos Chrysogelos

Στην Skellefteå το βραβείο πόλης προσβάσιμης σε άτομα με αναπηρίες Η σουηδική πόλη Skellefteå παρέλαβε το 2023 Access City Award ως αναγνώριση της … [διάβασε περισσότερο...] about Στην Skellefteå το βραβείο πόλης προσβάσιμης σε άτομα με αναπηρίες /Skellefteå city accessible to persons with disabilities

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλαγή νοοτροπίας για τα Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία / European Parliament adopts report on equal rights for persons with disabilities

15 Δεκεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλαγή νοοτροπίας για τα Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία Σε έκθεση που υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την … [διάβασε περισσότερο...] about Ευρωκοινοβούλιο: Αλλαγή νοοτροπίας για τα Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία / European Parliament adopts report on equal rights for persons with disabilities

Ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας /Recognition of cooperatives in the European Care Strategy package

15 Δεκεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας Στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα πακέτο εγγράφων … [διάβασε περισσότερο...] about Ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας /Recognition of cooperatives in the European Care Strategy package

Δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νεαρούς φροντιστές ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας / Social Entrepreneurship Skills to Young CAREgivers of people with chronic Illness

20 Νοεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νεαρούς φροντιστές ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας Χιλιάδες άνθρωποι αναλαμβάνουν τον ρόλο του … [διάβασε περισσότερο...] about Δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νεαρούς φροντιστές ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας / Social Entrepreneurship Skills to Young CAREgivers of people with chronic Illness

Περισσότερα άρθρα αυτής της κατηγορίας

Εργασία

Tα κύματα καύσωνα προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, δείχνει νέα έρευνα/ Heat Waves, an Increased Risk for Heart Problems, New Research Shows

23 Ιουνίου, 2024 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Tα κύματα καύσωνα προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, δείχνει νέα έρευνα Άλλες … [διάβασε περισσότερο...] about Tα κύματα καύσωνα προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, δείχνει νέα έρευνα/ Heat Waves, an Increased Risk for Heart Problems, New Research Shows

WELCOMMON HOSTEL: Βιώσιμος τουρισμός, προσβασιμότητα, συμπερίληψη, εργασιακή ένταξη /Sustainable tourism, accessibility, inclusiveness, job integration, social economy and innovation

12 Σεπτεμβρίου, 2023 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

WELCOMMON HOSTEL: Βιώσιμος τουρισμός, προσβασιμότητα, συμπερίληψη, εργασιακή ένταξη Η κοινωνική … [διάβασε περισσότερο...] about WELCOMMON HOSTEL: Βιώσιμος τουρισμός, προσβασιμότητα, συμπερίληψη, εργασιακή ένταξη /Sustainable tourism, accessibility, inclusiveness, job integration, social economy and innovation

Διακήρυξη των φιλικών στον τουρισμό πόλεων για πιο υπεύθυνο μοντέλο / 10 principles on a more sustainable impact of tourism

13 Σεπτεμβρίου, 2022 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Διακήρυξη των φιλικών στον τουρισμό πόλεων για πιο υπεύθυνο μοντέλο 10 αρχές για το πώς οι πόλεις … [διάβασε περισσότερο...] about Διακήρυξη των φιλικών στον τουρισμό πόλεων για πιο υπεύθυνο μοντέλο / 10 principles on a more sustainable impact of tourism

To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα / EU Green Deal and the Greek Green Deal”

21 Δεκεμβρίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα EU Green Deal … [διάβασε περισσότερο...] about To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα / EU Green Deal and the Greek Green Deal”

Διαδικτυακή εκδήλωση: Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για όλους και όλες / Online event: EU Green Deal and the Greek Green Deal

15 Δεκεμβρίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

EU Green Deal και η Ελληνική Πράσινη Συμφωνία Διαδικτυακή Εκδήλωση "Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη … [διάβασε περισσότερο...] about Διαδικτυακή εκδήλωση: Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για όλους και όλες / Online event: EU Green Deal and the Greek Green Deal

Tags

coronavirus COVID-19 covid19 Social Economy Europe Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Επιχειρήσεις Ευρωκοινοβούλιο Πράσινη Συμφωνία έρευνα αιολικά αλληλεγγύη ανανεώσιμη ενέργεια βιοποικιλότητα γυναίκες δράση για το κλίμα ενέργεια ενεργειακές τιμές ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενεργειακή μετάβαση ενεργειακοί συνεταιρισμοί εργασία ευρωπαϊκή ένωση ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ηλιακά ηλιακή ενέργεια καινοτομία καραντίνα κλίμα κλιματική δράση κλιματική κρίση κοινωνική αλληλεγγύη κοινωνική οικονομία κοροναϊός κρίση νεολαία οικονομία περιβάλλον πετρέλαιο ποδήλατο πολιτισμός πράσινη οικονομία πρόσφυγες πόλεις τέχνη υγεία

Footer

Εύχομαι τα καλύτερα γρήγορα

Ως Άνεμος Ανανέωσης θέλουμε την περίοδο του κοροναϊού να ανανεώσουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε για λύσεις στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Η πανδημία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί αναδεικνύουν πολλά προβλήματα τα οποία έχουν οι πιο ευάλωτοι, που αντιπροσωπεύουν, όμως, σήμερα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Εργαζόμαστε λοιπόν σε δύο επίπεδα:
• να βοηθήσουμε, με μεταφορά καλών πρακτικών, την ανάπτυξη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και αλληλο-υποστήριξης όχι μόνο όσο διαρκεί το #ΜενουμεΣπίτι αλλά και για την επόμενη μέρα, που θα είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη για τους περισσότερους,
• να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα επικοινωνίας, διαδικτυακής οργάνωσης συζητήσεων, μαθημάτων και εκδηλώσεων (με έμφαση στις καλλιτεχνικές). Έτσι δημιουργούμε ένα δίκτυο αλληλογνωριμίας και συνεργασιών όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο

Πρόσφατα

  • Tα κύματα καύσωνα προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, δείχνει νέα έρευνα/ Heat Waves, an Increased Risk for Heart Problems, New Research Shows
  • 2023, η θερμότερη χρονιά στη Γη από το 1850 /2023, the warmest year since 1850
  • Η Έκθεση “Κατάσταση οικονομικών προς όφελος της Φύσης 2023” /State of Finance for Nature 2023
  • ΕΟΠ: Η επίτευξη των στόχων της περιβαλλοντικής πολιτικής της ΕΕ έως το 2030 θα είναι δύσκολη / ΕΕΑ:Meeting EU environment policy targets by 2030 will be challenging
  • Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί 1,5°C, πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο / Carbon emissions on track to blow past 1.5°C climate threshold sooner than expected

Search

Tags

coronavirus COVID-19 covid19 Social Economy Europe Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Επιχειρήσεις Ευρωκοινοβούλιο Πράσινη Συμφωνία έρευνα αιολικά αλληλεγγύη ανανεώσιμη ενέργεια βιοποικιλότητα γυναίκες δράση για το κλίμα ενέργεια ενεργειακές τιμές ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενεργειακή μετάβαση ενεργειακοί συνεταιρισμοί εργασία ευρωπαϊκή ένωση ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ηλιακά ηλιακή ενέργεια καινοτομία καραντίνα κλίμα κλιματική δράση κλιματική κρίση κοινωνική αλληλεγγύη κοινωνική οικονομία κοροναϊός κρίση νεολαία οικονομία περιβάλλον πετρέλαιο ποδήλατο πολιτισμός πράσινη οικονομία πρόσφυγες πόλεις τέχνη υγεία

Copyright © 2025 · Magazine Pro on Genesis Framework · WordPress · Εισοδος