• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Home
  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία

Καλές Πρακτικές<br />Best Practices

Άνεμος Ανανέωσης

Ad example
  • υγεία
  • οικονομία
  • εργασία
  • αλληλεγγύη
  • πράσινη καινοτομία
  • κοινωνική οικονομία
Βρίσκεστε εδώ:Αρχική / πράσινη καινοτομία / Με δίκαιη μετάβαση στις περιφέρειες, η ανανεώσιμη ενέργεια δημιουργεί θέσεις εργασίας και ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες / Report: Just transition in the regions- how renewable energy can create jobs and benefit local communities

Με δίκαιη μετάβαση στις περιφέρειες, η ανανεώσιμη ενέργεια δημιουργεί θέσεις εργασίας και ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες / Report: Just transition in the regions- how renewable energy can create jobs and benefit local communities

2 Νοεμβρίου, 2021 by Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Με δίκαιη μετάβαση στις περιφέρειες, η ανανεώσιμη ενέργεια δημιουργεί θέσεις εργασίας και ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες

Δημοσιεύτηκε από τον Ευρωβουλευτή των Πρασίνων/EFA Niklas Nienass

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δημιουργούν θέσεις εργασίας και οικονομική δραστηριότητα που καλύπτουν πολύ ευρύτερο τομέα από τις συμβατικές βιομηχανίες ενέργειας. Με την έξυπνη περιφερειακή πολιτική, μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τον θετικό αντίκτυπο και να δημιουργήσουμε μια δίκαιη μετάβαση που εξυπηρετεί τις τοπικές κοινότητες αντί για μεγάλες επιχειρήσεις.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δει σημαντική επιτάχυνση στην ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μια μεγάλης κλίμακας εφαρμογή ανεμογεννητριών, ηλιακών συλλεκτών και άλλων τεχνολογιών δεν είναι μόνο κρίσιμη για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού και του Ευρωπαϊκού Νόμου για το Κλίμα, αλλά μπορεί, επίσης, να προκαλέσει μια ποικιλία θετικών επιπτώσεων στις ζωές των ανθρώπων. Η έρευνα δείχνει ότι ένας αναπτυσσόμενος τομέας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – που ενισχύεται από προγράμματα πολιτικής όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία – θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα αυξήσει το ΑΕΠ και θα αυξήσει το εισόδημα των νοικοκυριών σε παγκόσμια κλίμακα.

Ωστόσο, ενώ η κλιματική αλλαγή είναι σίγουρα ένα θέμα παγκόσμιας ανησυχίας, όταν μιλάμε για το πώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ενεργειακή μετάβαση θα ωφελήσουν τους ανθρώπους , πρέπει να σκεφτόμαστε σε πολύ πιο τοπικό επίπεδο. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δημιουργούν απασχόληση και οικονομική δραστηριότητα με γεωγραφικά pio διασκορπισμένο τρόπο από τις συμβατικές βιομηχανίες ενέργειας. Σκεφτείτε ένα μόνο γιγαντιαίο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας έναντι ενός πλήθους ανεμογεννητριών!

Ο τοπικός αντίκτυπος των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Δεν πρέπει να υποτιμούμε τις βαθιές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις ενός αποκεντρωμένου ενεργειακού τομέα. Μια πρόσφατη μελέτη, που ανατέθηκε από την Ομάδα των Πρασίνων/EFA, δείχνει ότι ο κοινωνικοοικονομικός αντίκτυπος των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί πράγματι να είναι πολύ διαφορετικός είτε ζείτε στην περιοχή Severozápad της Τσεχικής Δημοκρατίας είτε σε Castile and Leon της Ισπανίας.

Στην πρώτη, 10.000 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία άνθρακα σήμερα θα αντισταθμιστούν μόνο από περίπου 2.300 μελλοντικές θέσεις εργασίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ένας από τους κύριους λόγους είναι το χαμηλό εθνικό ενδιαφέρον για την τόνωση της πράσινης ανάπτυξης. Ωστόσο, η Castile and Leon είναι η περιοχή με τις υψηλότερες δυνατότητες δημιουργίας θέσεων εργασίας μεταξύ των περιοχών μετάβασης στον άνθρακα στην ΕΕ. Αν και έχει θα χαθούν θέσεις εργασίας λόγω του κλεισίματος ανθρακωρυχείων καθώς και πυρηνικών και ανθρακωρυχείων τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές εκτιμούν μια καθαρή βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών ως αποτέλεσμα της ενεργειακής μετάβασης. Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν περισσότερες από 21.000 θέσεις εργασίας, οι περισσότερες από αυτές στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Η μελέτη συγκρίνει πέντε διαφορετικές περιφέρειες της ΕΕ και διαπιστώνει ότι, παρά τις πολλές διαφορές, οι κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι γενικά θετικές. Ωστόσο, η μελέτη είναι πολύ σαφής ότι το πλήρες κοινωνικοοικονομικό δυναμικό μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο εάν πλαισιωθεί από κατάλληλα μέτρα πολιτικής. Η απλή τεχνολογία δεν αρκεί και η μελέτη αναφέρει:

«Με βάση το μήνυμα που δίνει ο Ευρωπαϊκός Νόμος για το Κλίμα και το ταχέως μειούμενο κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ενεργειακή μετάβαση στην ΕΕ είναι πλέον αναπόφευκτη και μη αναστρέψιμη, αλλά ο βαθμός στον οποίο επιτυγχάνει κοινωνικοοικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες δεν είναι».

Ισχύς στις περιφέρειες – γιατί πρέπει να γίνει μια δίκαιη μετάβαση σε τοπικό επίπεδο

Με άλλα λόγια, βρισκόμαστε μπροστά στην επόμενη μεγάλη πρόκληση για μια δίκαιη μετάβαση. Στα περισσότερα από 30 χρόνια πολιτικής δράσης, πάντα εξετάζαμε από πού προέρχεται η ενέργειά μας . Είναι σαφές ότι πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε το ερώτημα πού πάνε τα κέρδη . Μετά τους πόρους, πρέπει να μιλήσουμε για έσοδα. Και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα προσγειωθούν στα χέρια του λαού – και όχι σε κάποιους υπεράκτιους λογαριασμούς των μεγάλων επιχειρήσεων.

Και για τις δύο προκλήσεις — περιφερειακές ανισότητες, καθώς και ασυμμετρίες ισχύος μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων και των μεγάλων επιχειρήσεων — υπάρχει μια απλή και ωστόσο ισχυρή λύση. Για μια δίκαιη μετάβαση, πρέπει να ενδυναμώσουμε τους ντόπιους. Ξεκινώντας με την ενεργό συμμετοχή στις διαδικασίες σχεδιασμού και επέκταση σε τοπικά μοντέλα ιδιοκτησίας.

Η συμμετοχή στη διαδικασία σχεδιασμού υπερβαίνει κατά πολύ τις εκδηλώσεις εταιρικής πληροφόρησης που πολύ σπάνια προσφέρουν οτιδήποτε άλλο εκτός από μια καρικατούρα του δημοκρατικού διαλόγου. Για παράδειγμα, η μελέτη τονίζει ότι οι τοπικοί ενδιαφερόμενοι, όπως οι ιδιοκτήτες γης, συχνά «έχουν πολύ λιγότερη γνώση των κανονισμών, του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των δεδομένων παραγωγής» που οδηγεί σε «σχετικά χαμηλά επίπεδα εισοδήματος ακόμη και όταν υπάρχουν ρυθμίσεις κατανομής των παροχών». Η προώθηση της συμμετοχής σημαίνει πρωτίστως τη δημιουργία ίσων όρων ανταγωνισμού για τους επενδυτές και τους τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς.

Η συμπερίληψη περιφερειακών και τοπικών ενδιαφερομένων έχει τις δικές της προκλήσεις. Οι κοινότητες συνήθως δεν έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια, επαγγελματικές συμβουλές και στρατηγικές υπηρεσίες. Ανάλογα με τη δομή διακυβέρνησης της χώρας, οι περιφερειακές και τοπικές κυβερνήσεις μπορεί να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά οι προτεραιότητες και οι ικανότητές τους μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται με την εθνική πολιτική. Έτσι, διαπιστώνει η μελέτη, ο εθνικός σχεδιασμός συχνά τείνει να ευνοεί τις εταιρικές και θεσμικές εξελίξεις.

Η ΕΕ πρέπει να ενθαρρύνει την περιφερειακή πολιτική για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – να πώς

Σε αυτή τη δυναμική, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να είναι ο εταίρος των περιφερειακών και τοπικών δομών. Η ΕΕ μπορεί να συγκεντρώσει διαφορετικές περιφέρειες και να τις εμπλέξει άμεσα σε στρατηγικές απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα. Στο τοπικό επίπεδο, η χρηματοδότηση της ΕΕ μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να μπορέσουν οι περιφερειακές ομάδες και οι τοπικοί πληθυσμοί να υλοποιήσουν έργα μόνοι τους. Ακόμη και σήμερα, με διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, δημιουργούνται έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τοπική ιδιοκτησία. Την προηγούμενη περίοδο χρηματοδότησης (2014-2020), υλοποιήθηκε πρόσθετη δυναμικότητα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές άνω των 2 μεγαβάτ και σχεδιάστηκαν έργα άνω των 7 μεγαβάτ. Αυτή είναι η χωρητικότητα επτά τυπικών πυρηνικών σταθμών.

Για τη νέα περίοδο χρηματοδότησης, επιτύχαμε την ενίσχυση της λεγόμενης Τοπικά Κατευθυνόμενης Βιώσιμης Ανάπτυξης (βιώσιμη ανάπτυξη υπό την ηγεσία της τοπικής κοινότητας) (CLLD). Έργα που περιλαμβάνουν τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς με προσεγγίσεις από τα κάτω προς τα πάνω (bottom up) μπορούν τώρα να λάβουν έως και 10% περισσότερη χρηματοδότηση. Τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χρησιμοποιούν CLLD θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό πλεονέκτημα για μια δίκαιη μετάβαση.

Η ενεργοποίηση των περιφερειακών και τοπικών ενδιαφερομένων, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε μοντέλα κατάρτισης, κεφαλαίου και συμμετοχικής ιδιοκτησίας θα συμβάλει στη μεγιστοποίηση του τεράστιου κοινωνικοοικονομικού δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ας βοηθήσουμε στην προώθηση μιας δίκαιης μετάβασης με έξυπνη περιφερειακή πολιτική!

—————————————————————————————————————————————————————————-

How renewable energy can create jobs and benefit local communities – JUST TRANSITION IN THE REGIONS

Renewable energy sources create jobs and economic activity covering a much wider area than conventional energy industries. With clever regional policy, we can maximise the positive impact and create a just transition that serves local communities instead of big business.Posted by Greens/EFA MEP Niklas Nienass

Within the next few years, the European Union will see a substantial acceleration in renewable energy projects being deployed. A large-scale implementation of wind turbines, solar panels and other technologies is not only crucial to meet the climate targets of the Paris Agreement and the European Climate Law, but can also spark a variety of positive impacts on people’s lives. Research shows that a growing renewable energy sector — empowered by policy programmes such as the European Green Deal — will create jobs, increase GDP and raise household income on a global scale. 

However, while climate change is definitely a topic of global concern, when we talk about how renewables and the energy transition will benefit people, we need to think on a much more local level. Renewables create employment and economic activity in a more geographically dispersed way than conventional energy industries. Think of a single gigantic power plant versus a multitude of wind turbines! 

The local impact of renewable energy projects

We should not underestimate the profound social, economic and political implications of a  deconcentrated energy sector. A recent study, commissioned by the Greens/EFA Group, shows that the socio-economic impact of renewable energy projects can indeed look very different whether you live in the Severozápad region of Czech Republic or Spain’s Castile and Leon.

In the former, 10,000 jobs in the coal industry today will be compensated by only an estimated 2,300 future jobs in the renewable sector. One of the main reasons being low national interest in stimulating green growth. However, Castile and Leon is the region with the highest potential for job creation among the coal transition regions in the EU. Although it has lost jobs through the closure of coal mines as well as nuclear and coal power plants in recent years, researchers estimate a net improvement of socio-economic conditions as a result of the energy transition. More than 21,000 jobs could be created, most of them in the wind energy sector.

The study compares five different EU regions, and finds that, despite many differences, the socio-economic impacts of renewable energies are generally positive. However, the study is very clear that the full socio-economic potential can only be realised if flanked by adequate policy measures. Mere technology is not enough, and the study states: 

“Based on the regulatory signal given by the European Climate Law and the rapidly falling costs of renewable energy sources, the EU energy transition is now inevitable and irreversible, but the extent to which it achieves socio-economic benefits for local communities is not.”

Power to the regions – why a just transition has to happen locally

In other words, we’re standing in front of the next big challenge for a just transition. In over 30 years of political action, we have always addressed where our energy comes from. It’s clear that we also need to address the question of where the profits go. After resources, we need to talk about revenues. And we need to ensure that they land in the hands of the people — and not some offshore accounts of Big Corp. 

For both challenges — regional disparities, as well as power asymmetries between local communities and big business — there is a simple and yet powerful solution. For a just transition, we need to empower local people. Beginning with active participation in planning processes and expanding to local ownership models. 

Participation in the planning process goes far beyond those corporate info events that very rarely offer anything but a caricature of democratic discourse. For example, the study stresses that local stakeholders such as landowners often “have much less knowledge of regulations, the business environment and production data” leading to “relatively low levels of income even when there are benefit sharing arrangements”.  Fostering participation means first and foremost establishing a level playing field for developers and local stakeholders.

Including regional and local stakeholders brings its own challenges. Communities typically lack access to capital, professional advice and strategic services. Depending on the governance structure of the country, regional and local governments may have a very important role to play in the deployment of renewable energy, but their priorities and capacities may not be aligned with national policy. Thus, the study finds, national planning often tends to favour corporate and institutional developments. 

The EU must encourage regional policy for renewable energy – here is how

In this dynamic, the European Union can be the partner of regional and local structures. The EU can bring together different regions and involve them directly in decarbonisation strategies. On the ground, EU funding can be a powerful tool to enable regional groups and local people to realise projects on their own. Even today, with structural and investment funds such as the European Regional Development Fund, renewable energy projects are created with local ownership. In the past funding period (2014-2020), an additional capacity of renewable energy production of over 2 megawatts was implemented, and projects for over 7 megawatts were planned. That’s the capacity of seven standard nuclear power plants.

For the new funding period, we have achieved a strengthening of so-called Community-led Local Development (CLLD). Projects including local stakeholders with bottom-up approaches can now receive up to 10% more funding. Renewable energy projects using CLLD could be a major asset for a just transition. 

Enabling regional and local stakeholders by giving them access to training, capital and participatory ownership models will help maximise the immense socio-economic potential of renewables. Let’s help foster a just transition with clever regional policy! 

Ανηκει στην κατηγορια:πράσινη καινοτομία επισημασμένο με:Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανανεώσιμη ενέργεια, δίκαιη μετάβαση, κλίμα, περιφέρειες, τοπικές κοινωνίες

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρχική Πλευρική Στήλη

  • Facebook

Αλληλεγγύη

Ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις βλάπτουν την υγεία / Racism, xenophobia and discrimination are fundamental determinants of health

17 Δεκεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις βλάπτουν την υγεία «Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και οι διακρίσεις είναι θεμελιώδεις καθοριστικοί παράγοντες της … [διάβασε περισσότερο...] about Ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις βλάπτουν την υγεία / Racism, xenophobia and discrimination are fundamental determinants of health

Στην Skellefteå το βραβείο πόλης προσβάσιμης σε άτομα με αναπηρίες /Skellefteå city accessible to persons with disabilities

19 Φεβρουαρίου, 2023 By Nikos Chrysogelos

Στην Skellefteå το βραβείο πόλης προσβάσιμης σε άτομα με αναπηρίες Η σουηδική πόλη Skellefteå παρέλαβε το 2023 Access City Award ως αναγνώριση της … [διάβασε περισσότερο...] about Στην Skellefteå το βραβείο πόλης προσβάσιμης σε άτομα με αναπηρίες /Skellefteå city accessible to persons with disabilities

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλαγή νοοτροπίας για τα Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία / European Parliament adopts report on equal rights for persons with disabilities

15 Δεκεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλαγή νοοτροπίας για τα Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία Σε έκθεση που υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την … [διάβασε περισσότερο...] about Ευρωκοινοβούλιο: Αλλαγή νοοτροπίας για τα Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία / European Parliament adopts report on equal rights for persons with disabilities

Ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας /Recognition of cooperatives in the European Care Strategy package

15 Δεκεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας Στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα πακέτο εγγράφων … [διάβασε περισσότερο...] about Ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας /Recognition of cooperatives in the European Care Strategy package

Δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νεαρούς φροντιστές ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας / Social Entrepreneurship Skills to Young CAREgivers of people with chronic Illness

20 Νοεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νεαρούς φροντιστές ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας Χιλιάδες άνθρωποι αναλαμβάνουν τον ρόλο του … [διάβασε περισσότερο...] about Δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νεαρούς φροντιστές ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας / Social Entrepreneurship Skills to Young CAREgivers of people with chronic Illness

Περισσότερα άρθρα αυτής της κατηγορίας

Εργασία

Tα κύματα καύσωνα προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, δείχνει νέα έρευνα/ Heat Waves, an Increased Risk for Heart Problems, New Research Shows

23 Ιουνίου, 2024 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Tα κύματα καύσωνα προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, δείχνει νέα έρευνα Άλλες … [διάβασε περισσότερο...] about Tα κύματα καύσωνα προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, δείχνει νέα έρευνα/ Heat Waves, an Increased Risk for Heart Problems, New Research Shows

WELCOMMON HOSTEL: Βιώσιμος τουρισμός, προσβασιμότητα, συμπερίληψη, εργασιακή ένταξη /Sustainable tourism, accessibility, inclusiveness, job integration, social economy and innovation

12 Σεπτεμβρίου, 2023 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

WELCOMMON HOSTEL: Βιώσιμος τουρισμός, προσβασιμότητα, συμπερίληψη, εργασιακή ένταξη Η κοινωνική … [διάβασε περισσότερο...] about WELCOMMON HOSTEL: Βιώσιμος τουρισμός, προσβασιμότητα, συμπερίληψη, εργασιακή ένταξη /Sustainable tourism, accessibility, inclusiveness, job integration, social economy and innovation

Διακήρυξη των φιλικών στον τουρισμό πόλεων για πιο υπεύθυνο μοντέλο / 10 principles on a more sustainable impact of tourism

13 Σεπτεμβρίου, 2022 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Διακήρυξη των φιλικών στον τουρισμό πόλεων για πιο υπεύθυνο μοντέλο 10 αρχές για το πώς οι πόλεις … [διάβασε περισσότερο...] about Διακήρυξη των φιλικών στον τουρισμό πόλεων για πιο υπεύθυνο μοντέλο / 10 principles on a more sustainable impact of tourism

To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα / EU Green Deal and the Greek Green Deal”

21 Δεκεμβρίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα EU Green Deal … [διάβασε περισσότερο...] about To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα / EU Green Deal and the Greek Green Deal”

Διαδικτυακή εκδήλωση: Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για όλους και όλες / Online event: EU Green Deal and the Greek Green Deal

15 Δεκεμβρίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

EU Green Deal και η Ελληνική Πράσινη Συμφωνία Διαδικτυακή Εκδήλωση "Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη … [διάβασε περισσότερο...] about Διαδικτυακή εκδήλωση: Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για όλους και όλες / Online event: EU Green Deal and the Greek Green Deal

Tags

coronavirus COVID-19 covid19 Social Economy Europe Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Επιχειρήσεις Ευρωκοινοβούλιο Πράσινη Συμφωνία έρευνα αιολικά αλληλεγγύη ανανεώσιμη ενέργεια βιοποικιλότητα γυναίκες δράση για το κλίμα ενέργεια ενεργειακές τιμές ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενεργειακή μετάβαση ενεργειακοί συνεταιρισμοί εργασία ευρωπαϊκή ένωση ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ηλιακά ηλιακή ενέργεια καινοτομία καραντίνα κλίμα κλιματική δράση κλιματική κρίση κοινωνική αλληλεγγύη κοινωνική οικονομία κοροναϊός κρίση νεολαία οικονομία περιβάλλον πετρέλαιο ποδήλατο πολιτισμός πράσινη οικονομία πρόσφυγες πόλεις τέχνη υγεία

Footer

Εύχομαι τα καλύτερα γρήγορα

Ως Άνεμος Ανανέωσης θέλουμε την περίοδο του κοροναϊού να ανανεώσουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε για λύσεις στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Η πανδημία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί αναδεικνύουν πολλά προβλήματα τα οποία έχουν οι πιο ευάλωτοι, που αντιπροσωπεύουν, όμως, σήμερα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Εργαζόμαστε λοιπόν σε δύο επίπεδα:
• να βοηθήσουμε, με μεταφορά καλών πρακτικών, την ανάπτυξη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και αλληλο-υποστήριξης όχι μόνο όσο διαρκεί το #ΜενουμεΣπίτι αλλά και για την επόμενη μέρα, που θα είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη για τους περισσότερους,
• να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα επικοινωνίας, διαδικτυακής οργάνωσης συζητήσεων, μαθημάτων και εκδηλώσεων (με έμφαση στις καλλιτεχνικές). Έτσι δημιουργούμε ένα δίκτυο αλληλογνωριμίας και συνεργασιών όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο

Πρόσφατα

  • Tα κύματα καύσωνα προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, δείχνει νέα έρευνα/ Heat Waves, an Increased Risk for Heart Problems, New Research Shows
  • 2023, η θερμότερη χρονιά στη Γη από το 1850 /2023, the warmest year since 1850
  • Η Έκθεση “Κατάσταση οικονομικών προς όφελος της Φύσης 2023” /State of Finance for Nature 2023
  • ΕΟΠ: Η επίτευξη των στόχων της περιβαλλοντικής πολιτικής της ΕΕ έως το 2030 θα είναι δύσκολη / ΕΕΑ:Meeting EU environment policy targets by 2030 will be challenging
  • Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί 1,5°C, πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο / Carbon emissions on track to blow past 1.5°C climate threshold sooner than expected

Search

Tags

coronavirus COVID-19 covid19 Social Economy Europe Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Επιχειρήσεις Ευρωκοινοβούλιο Πράσινη Συμφωνία έρευνα αιολικά αλληλεγγύη ανανεώσιμη ενέργεια βιοποικιλότητα γυναίκες δράση για το κλίμα ενέργεια ενεργειακές τιμές ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενεργειακή μετάβαση ενεργειακοί συνεταιρισμοί εργασία ευρωπαϊκή ένωση ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ηλιακά ηλιακή ενέργεια καινοτομία καραντίνα κλίμα κλιματική δράση κλιματική κρίση κοινωνική αλληλεγγύη κοινωνική οικονομία κοροναϊός κρίση νεολαία οικονομία περιβάλλον πετρέλαιο ποδήλατο πολιτισμός πράσινη οικονομία πρόσφυγες πόλεις τέχνη υγεία

Copyright © 2025 · Magazine Pro on Genesis Framework · WordPress · Εισοδος