• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Home
  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία

Καλές Πρακτικές<br />Best Practices

Άνεμος Ανανέωσης

Ad example
  • υγεία
  • οικονομία
  • εργασία
  • αλληλεγγύη
  • πράσινη καινοτομία
  • κοινωνική οικονομία
Βρίσκεστε εδώ:Αρχική / οικονομία / Ούτε στην Αφρική βγαίνουν τα οικονομικά για τους αγωγούς πετρελαίου / E. Africa crude pipeline math does not add up

Ούτε στην Αφρική βγαίνουν τα οικονομικά για τους αγωγούς πετρελαίου / E. Africa crude pipeline math does not add up

12 Οκτωβρίου, 2021 by Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Τα οικονομικά του Αγωγού Αργού Πετρελαίου Ανατολικής Αφρική δεν βγαίνουν

Από τη VANESSA NAKATE & τον Omar Elmawi –

το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

  • Οι υποστηρικτές του αγωγού και τα συναφή έργα προσπάθησαν να δικαιολογήσουν το έργο από οικονομική άποψη.
  • Οι κυβερνήσεις της Τανζανίας και της Ουγκάντας αναμένουν οικονομικά οφέλη από τις εξαγωγές πετρελαίου και τα έργα EACOP.
  • Όμως, ακόμη και τα οικονομικά δεν αντέχουν στον έλεγχο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Αφρική γνώρισε μερικά έντονα γεγονότα λόγω κλιματικής αλλαγής που έχουν επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους. Τα κλιματικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων έντονων ξηρασιών και των πλημμυρών, είχαν ως αποτέλεσμα καταστροφές της περιουσίας, επισιτιστική ανασφάλεια, ακόμη και απώλειες ζωών.

Ο υπουργός Υδάτων και Περιβάλλοντος της Ουγκάντας, Σαμ Τσπετόρις, επιβεβαίωσε πρόσφατα το ίδιο, λέγοντας: «Η Ουγκάντα ​​ήδη αισθάνεται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Από την ακραία ξηρασία έως τις ακραίες πλημμύρες, η απειλή αυξάνεται στην Αφρική. Για να συνεργαστούν οι κυβερνήσεις, τα περιφερειακά ενδιαφερόμενα μέρη και η κοινωνία των πολιτών στην κοινή πρόκληση, πρέπει να δράσουμε τώρα και να δράσουμε από κοινού. Η δράση για το κλίμα είναι μια πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον για την Αφρική και τον κόσμο ».

Και όμως, καθώς η κλιματική αλλαγή μας χτυπά σκληρά και κοστίζει ζωές και καταστροφές σε βασικά μέσα επιβίωσης, το υπουργικό συμβούλιο της Ουγκάντας έσπευσε να εγκρίνει ένα ειδικό νομοσχέδιο για να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή του αγωγού αργού πετρελαίου της Ανατολικής Αφρικής (EACOP)

Οι συνέπειες στο κλίμα από τη συνέχιση του έργου είναι σαφείς. Το ότι το έργο θα εκπέμπει έως και 34 εκατομμύρια τόνους άνθρακα ετησίως δεν έχει αμφισβητηθεί ακόμη από κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της TotalEnergies, της China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) και των κυβερνήσεων της Ουγκάντας και της Τανζανίας.

Οι υποστηρικτές του αγωγού και των συναφή έργων προσπάθησαν να δικαιολογήσουν το έργο από οικονομική άποψη.

Οι κυβερνήσεις της Τανζανίας και της Ουγκάντας αναμένουν οικονομικά οφέλη από τις εξαγωγές πετρελαίου και τα έργα EACOP. Δυστυχώς, ακόμη και τα οικονομικά δεν αντέχουν στον έλεγχο.

Από την ανακάλυψη του πετρελαίου στην Ουγκάντα, η κυβέρνηση θέτει συνεχώς σε κίνδυνο την οικονομία της, βυθίζοντας την πλήρως στα έργα EACOP. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα υπερβολικό δανεισμό.

Ενώ μεταξύ των λόγων που αναφέρονται για την υπερβολική υπερχρέωση είναι η προσδοκία εσόδων από το πετρέλαιο, αυτές που επωφελούνται από αυτήν την επιλογή είναι οι πετρελαϊκές εταιρείες που απολαμβάνουν φορολογικές ελαφρύνσεις και επιδιώκουν πρόσθετες παραχωρήσεις μέσω νόμων όπως το νομοσχέδιο EACOP.

Υπάρχουν, επίσης, πολλές αβεβαιότητες και κίνδυνοι στον τομέα του πετρελαίου. Η κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου, τα βήματα που σημειώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και οι αυξανόμενες απειλές από διεθνείς συγκρούσεις θα πρέπει να αφορούν την Ουγκάντα ​​καθώς το οικονομικό της μέλλον τίθεται σε κίνδυνο.

Ενώ τα μάτια μας λάμπουν όταν οι βαρόνοι πετρελαίου κηρύσσουν το ευαγγέλιο των εσόδων από το πετρέλαιο, είναι σαφές ότι η χρυσή εποχή του πετρελαίου βρίσκεται στο νεκροκρέβατό της.

Στην πραγματικότητα, εμπειρογνώμονες από το think tank με έδρα τη Βρετανία Climate Policy Initiative (CPI) λένε ότι τα αποθέματα πετρελαίου της Ουγκάντας έχουν ήδη χάσει πάνω από το 70 % της αξίας τους από το 2013.

Το 2020 η Tullow Oil (πολυεθνική πετρελαίου και αερίου που ιδρύθηκε στην Ιρλανδία και έχει κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο) ήταν υποστηρικτής του EACOP και των σχετικών έργων, φάνηκε όμως να υποχωρεί και να μειώνει τις απώλειές της. Η Tullow περίμενε να φτάσει τα 900 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η πώληση κατέληξε στα 575 εκατομμύρια δολάρια. Η κυβέρνηση της Ουγκάντας έπρεπε να συμφωνήσει για φόρους ύψους 14 εκατομμυρίων δολαρίων αντί των 167 εκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούσε.

Όλο και περισσότερες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποφεύγουν τις επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα όπως η πανούκλα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από 100 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να εκποιήσουν ή να αποχωρήσουν από ορυκτά καύσιμα.

Image

Στην περίπτωση του αγωγού, 11 από τις 25 τράπεζες που προσεγγίστηκαν για τη χρηματοδότηση του έργου έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους λόγω του κόστους του έργου για τους ανθρώπους που ζουν στον “πετρελαϊκό διάδρομο” καθώς και τις ανησυχίες τους για την κλιματική αλλαγή.

Είναι προφανές ότι έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους και έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτός ο αγωγός δεν θα προσφέρει καλές αποδόσεις στις επενδύσεις τους και ως εκ τούτου θα καταλήξει σε ζημιές.

Ίσως ακόμη χειρότερα, είναι ότι η κυβέρνηση της Ουγκάντας θα μπορούσε επίσης να παρατείνει την υφιστάμενη φορολογική άδεια 10 ετών που χορηγήθηκε στους επενδυτές του πετρελαϊκού αγωγού EACOP. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό θα οδηγήσει σε μείωση 10 % των κερδών που αναμένει η κυβέρνηση της Ουγκάντας από το πετρέλαιο της Ουγκάντας.

Συγκριτικά, ο τουρισμός συνεισφέρει έως και το 10 % του ΑΕΠ της Ουγκάντας και ευθύνεται για το 23 % των εξαγωγών της Ουγκάντας.

Ο τομέας έχει συνεισφέρει στη χώρα περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Επομένως, δεν είναι περίπλοκο. Οι δραστηριότητες πετρελαίου στα εθνικά πάρκα, τα δάση, τις λίμνες, τα ποτάμια και τους άλλους φυσικούς πόρους της Ουγκάντας θα επηρεάσουν αρνητικά αυτόν τον πολλά υποσχόμενο τομέα.

Επιπλέον, αυτός ο αγωγός και τα συναφή έργα θα επηρεάσουν σημαντικά τον τομέα της γεωργίας. 7 άτομα από τα 10 στο εργατικό δυναμικό στην Ουγκάντα ​​απασχολούνται στη γεωργία.

Αυτό θέτει έναν τεράστιο κίνδυνο μετά την απόκτηση γης έως και 5.300 εκταρίων από τα οποία εξαρτώνται 15.000 νοικοκυριά για τα προς το ζην. Οι ίδιες ανησυχίες ισχύουν και για την αλιευτική βιομηχανία, η οποία απασχολεί πάνω από 1,2 εκατομμύρια άτομα.

Εάν επιθυμούμε την ανάπτυξη, πρέπει να επικεντρώσουμε τις ενέργειές μας σε πράσινες ευκαιρίες, όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η αλιεία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που ήδη εισβάλλουν περιουσίες στις οικονομίες μας και των οποίων τις δυνατότητες δεν έχουμε αξιοποιήσει ακόμη πλήρως.

Ας αγκαλιάσουμε ένα μοντέλο ανθρωποκεντρικό, προσανατολισμένο σε ένα βιώσιμο, πράσινο μέλλον και όχι ένα στημένο για να ωφελήσει μεγάλες εταιρείες πετρελαίου όπως η Total Energies και η CNOOC.

H Nakate είναι Ιδρύτρια του Κινήματος RiseUp. Ο Elmawi είναι δικηγόρος και συντονιστής της καμπάνιας #StopEACOP

Image

———————————————————————————————————————————————————————————————————————–

E. Africa crude pipeline math does not add up

By VANESSA NAKATE & By Omar Elmawi published here
More by this Author

SUMMARY

  • Backers of the pipeline and associated projects have sought to justify the project from an economics standpoint.
  • The governments of Tanzania and Uganda are expecting economic benefits from the oil extractions and the EACOP projects.
  • But unfortunately, even the economics do not hold up to scrutiny.

In the past two years, Africa has experienced some damning climate change events that have affected millions of people.

The climatic events, including unforgiving droughts and floods, have resulted in the destruction of property, food insecurity and even loss of lives.

Ugandan Minister of Water and Environment, Sam Cheptoris, recently confirmed the same, saying: “Uganda is already feeling the impacts of climate change. From extreme drought to extreme flooding, the threat is growing in Africa. For governments, regional stakeholders and civil society to collaborate on our common challenge, we need to act now and act together. Climate action is a path to a better future for Africa and for the world.”

And yet, as climate change hits us hard and costs us lives and livelihoods, the Ugandan Cabinet moved in haste to approve a special Bill to pave the way for the construction of the East African Crude Oil Pipeline (EACOP)

The climate change consequences of carrying on with the project are clear. That the project will emit up to 34 million tonnes of carbon annually has not yet been disputed by anyone, including TotalEnergies, China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), and the governments of Uganda and Tanzania.

Backers of the pipeline and associated projects have sought to justify the project from an economics standpoint.

The governments of Tanzania and Uganda are expecting economic benefits from the oil extractions and the EACOP projects. But unfortunately, even the economics do not hold up to scrutiny.

Since the discovery of oil in Uganda, the government has continually put its economy at risk by fully immersing itself in the EACOP projects. This has resulted in overborrowing.

While among the reasons cited for the overborrowing is the expectation of oil revenue, the ones benefiting from this exercise are the oil companies that enjoy tax breaks and seek additional concessions through laws such as the EACOP Bill.

There are also many uncertainties and risks in the oil sector. The plummeting oil prices, strides made globally on clean energy transition and the increasing threats from international litigation should concern Uganda as its economic future is put at risk.

While our eyes glow when the oil barons preach the gospel of the revenue from oil, it is clear that the golden age of oil is on its deathbed.

In fact, experts from the UK-based think tank Climate Policy Initiative (CPI) say that Uganda’s oil reserves have already lost over 70 percent of their value since 2013.

In 2020 Tullow (Tullow Oil plc is a multinational oil and gas exploration company founded in Tullow, Ireland with its headquarters in London, United Kingdom), who was the then proponent of EACOP and associated projects, appeared to step back and cut its losses. Tullow was expecting to fetch $900 million, but the sale ended up at $575 million. The Ugandan government had to settle for taxes to the tune of $14 million instead of the $167 million it was demanding.

Increasingly, more banks and financial institutions have been avoiding investments in fossil fuels like the plague. Globally, over 100 financial institutions have announced their intention to divest or are divesting from fossil fuels.

In the case of the pipeline, 11 out of the 25 banks approached to finance the project have have expressed their reservations due to the project’s cost on people living within the corridor and climate change concerns.

It is apparent that they have done their calculations and realised that this pipeline will not offer good returns on their investments and would therefore culminate in stranded assets.

Perhaps even worse, is that the Ugandan government could also extend the existing 10-year tax holiday granted to the EACOP developers. Experts estimate that this will result in a 10 percent decrease in earnings expected by the Ugandan government from the Ugandan oil.

In comparison, tourism contributes up to 10 percent of the Ugandan GDP and is responsible for 23 percent of Uganda’s exports.

The sector has earned the country about $1.6 billion. It is, therefore, not complicated. The oil activities in Uganda’s national parks, forests, lakes, rivers and other natural resources will negatively affect this promising sector.

Additionally, this pipeline and associated projects will significantly affect the agriculture sector. Seven people out of 10 in the labour force in Uganda are employed in agriculture.

This poses a huge risk following the land acquisition of up to 5,300 hectares that 15,000 households depend on for their livelihoods. The same concerns go for the fishing industry, which employs over 1.2 million people.

If we are keen on development, we need to focus our energies on green opportunities like tourism, agriculture, fishing, and renewable energy that are already injecting fortunes into our economies and whose potential we are yet to fully exploit.

Let us embrace a people-centred model, geared towards a sustainable, green future and not one rigged to benefit big oil companies like Total Energies and CNOOC.

Nakate is the founder of the RiseUp Movement. Elmawi is a lawyer and the Coordinator of the #StopEACOP Campaign

Ανηκει στην κατηγορια:οικονομία επισημασμένο με:αγωγοι, Αφρική, πετρέλαιο

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρχική Πλευρική Στήλη

  • Facebook

Αλληλεγγύη

Ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις βλάπτουν την υγεία / Racism, xenophobia and discrimination are fundamental determinants of health

17 Δεκεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις βλάπτουν την υγεία «Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και οι διακρίσεις είναι θεμελιώδεις καθοριστικοί παράγοντες της … [διάβασε περισσότερο...] about Ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις βλάπτουν την υγεία / Racism, xenophobia and discrimination are fundamental determinants of health

Στην Skellefteå το βραβείο πόλης προσβάσιμης σε άτομα με αναπηρίες /Skellefteå city accessible to persons with disabilities

19 Φεβρουαρίου, 2023 By Nikos Chrysogelos

Στην Skellefteå το βραβείο πόλης προσβάσιμης σε άτομα με αναπηρίες Η σουηδική πόλη Skellefteå παρέλαβε το 2023 Access City Award ως αναγνώριση της … [διάβασε περισσότερο...] about Στην Skellefteå το βραβείο πόλης προσβάσιμης σε άτομα με αναπηρίες /Skellefteå city accessible to persons with disabilities

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλαγή νοοτροπίας για τα Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία / European Parliament adopts report on equal rights for persons with disabilities

15 Δεκεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλαγή νοοτροπίας για τα Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία Σε έκθεση που υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την … [διάβασε περισσότερο...] about Ευρωκοινοβούλιο: Αλλαγή νοοτροπίας για τα Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία / European Parliament adopts report on equal rights for persons with disabilities

Ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας /Recognition of cooperatives in the European Care Strategy package

15 Δεκεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας Στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα πακέτο εγγράφων … [διάβασε περισσότερο...] about Ο ρόλος της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας /Recognition of cooperatives in the European Care Strategy package

Δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νεαρούς φροντιστές ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας / Social Entrepreneurship Skills to Young CAREgivers of people with chronic Illness

20 Νοεμβρίου, 2022 By Nikos Chrysogelos

Δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νεαρούς φροντιστές ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας Χιλιάδες άνθρωποι αναλαμβάνουν τον ρόλο του … [διάβασε περισσότερο...] about Δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νεαρούς φροντιστές ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας / Social Entrepreneurship Skills to Young CAREgivers of people with chronic Illness

Περισσότερα άρθρα αυτής της κατηγορίας

Εργασία

Tα κύματα καύσωνα προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, δείχνει νέα έρευνα/ Heat Waves, an Increased Risk for Heart Problems, New Research Shows

23 Ιουνίου, 2024 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Tα κύματα καύσωνα προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, δείχνει νέα έρευνα Άλλες … [διάβασε περισσότερο...] about Tα κύματα καύσωνα προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, δείχνει νέα έρευνα/ Heat Waves, an Increased Risk for Heart Problems, New Research Shows

WELCOMMON HOSTEL: Βιώσιμος τουρισμός, προσβασιμότητα, συμπερίληψη, εργασιακή ένταξη /Sustainable tourism, accessibility, inclusiveness, job integration, social economy and innovation

12 Σεπτεμβρίου, 2023 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

WELCOMMON HOSTEL: Βιώσιμος τουρισμός, προσβασιμότητα, συμπερίληψη, εργασιακή ένταξη Η κοινωνική … [διάβασε περισσότερο...] about WELCOMMON HOSTEL: Βιώσιμος τουρισμός, προσβασιμότητα, συμπερίληψη, εργασιακή ένταξη /Sustainable tourism, accessibility, inclusiveness, job integration, social economy and innovation

Διακήρυξη των φιλικών στον τουρισμό πόλεων για πιο υπεύθυνο μοντέλο / 10 principles on a more sustainable impact of tourism

13 Σεπτεμβρίου, 2022 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

Διακήρυξη των φιλικών στον τουρισμό πόλεων για πιο υπεύθυνο μοντέλο 10 αρχές για το πώς οι πόλεις … [διάβασε περισσότερο...] about Διακήρυξη των φιλικών στον τουρισμό πόλεων για πιο υπεύθυνο μοντέλο / 10 principles on a more sustainable impact of tourism

To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα / EU Green Deal and the Greek Green Deal”

21 Δεκεμβρίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα EU Green Deal … [διάβασε περισσότερο...] about To βίντεο από την διαδικτυακή εκδήλωση Πράσινη Συμφωνία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα / EU Green Deal and the Greek Green Deal”

Διαδικτυακή εκδήλωση: Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για όλους και όλες / Online event: EU Green Deal and the Greek Green Deal

15 Δεκεμβρίου, 2021 από Nikos Chrysogelos Αφηστε σχολιο

EU Green Deal και η Ελληνική Πράσινη Συμφωνία Διαδικτυακή Εκδήλωση "Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη … [διάβασε περισσότερο...] about Διαδικτυακή εκδήλωση: Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για όλους και όλες / Online event: EU Green Deal and the Greek Green Deal

Tags

coronavirus COVID-19 covid19 Social Economy Europe Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Επιχειρήσεις Ευρωκοινοβούλιο Πράσινη Συμφωνία έρευνα αιολικά αλληλεγγύη ανανεώσιμη ενέργεια βιοποικιλότητα γυναίκες δράση για το κλίμα ενέργεια ενεργειακές τιμές ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενεργειακή μετάβαση ενεργειακοί συνεταιρισμοί εργασία ευρωπαϊκή ένωση ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ηλιακά ηλιακή ενέργεια καινοτομία καραντίνα κλίμα κλιματική δράση κλιματική κρίση κοινωνική αλληλεγγύη κοινωνική οικονομία κοροναϊός κρίση νεολαία οικονομία περιβάλλον πετρέλαιο ποδήλατο πολιτισμός πράσινη οικονομία πρόσφυγες πόλεις τέχνη υγεία

Footer

Εύχομαι τα καλύτερα γρήγορα

Ως Άνεμος Ανανέωσης θέλουμε την περίοδο του κοροναϊού να ανανεώσουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε για λύσεις στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Η πανδημία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί αναδεικνύουν πολλά προβλήματα τα οποία έχουν οι πιο ευάλωτοι, που αντιπροσωπεύουν, όμως, σήμερα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Εργαζόμαστε λοιπόν σε δύο επίπεδα:
• να βοηθήσουμε, με μεταφορά καλών πρακτικών, την ανάπτυξη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και αλληλο-υποστήριξης όχι μόνο όσο διαρκεί το #ΜενουμεΣπίτι αλλά και για την επόμενη μέρα, που θα είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη για τους περισσότερους,
• να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα επικοινωνίας, διαδικτυακής οργάνωσης συζητήσεων, μαθημάτων και εκδηλώσεων (με έμφαση στις καλλιτεχνικές). Έτσι δημιουργούμε ένα δίκτυο αλληλογνωριμίας και συνεργασιών όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο

Πρόσφατα

  • Tα κύματα καύσωνα προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, δείχνει νέα έρευνα/ Heat Waves, an Increased Risk for Heart Problems, New Research Shows
  • 2023, η θερμότερη χρονιά στη Γη από το 1850 /2023, the warmest year since 1850
  • Η Έκθεση “Κατάσταση οικονομικών προς όφελος της Φύσης 2023” /State of Finance for Nature 2023
  • ΕΟΠ: Η επίτευξη των στόχων της περιβαλλοντικής πολιτικής της ΕΕ έως το 2030 θα είναι δύσκολη / ΕΕΑ:Meeting EU environment policy targets by 2030 will be challenging
  • Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί 1,5°C, πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο / Carbon emissions on track to blow past 1.5°C climate threshold sooner than expected

Search

Tags

coronavirus COVID-19 covid19 Social Economy Europe Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Επιχειρήσεις Ευρωκοινοβούλιο Πράσινη Συμφωνία έρευνα αιολικά αλληλεγγύη ανανεώσιμη ενέργεια βιοποικιλότητα γυναίκες δράση για το κλίμα ενέργεια ενεργειακές τιμές ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενεργειακή μετάβαση ενεργειακοί συνεταιρισμοί εργασία ευρωπαϊκή ένωση ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ηλιακά ηλιακή ενέργεια καινοτομία καραντίνα κλίμα κλιματική δράση κλιματική κρίση κοινωνική αλληλεγγύη κοινωνική οικονομία κοροναϊός κρίση νεολαία οικονομία περιβάλλον πετρέλαιο ποδήλατο πολιτισμός πράσινη οικονομία πρόσφυγες πόλεις τέχνη υγεία

Copyright © 2025 · Magazine Pro on Genesis Framework · WordPress · Εισοδος