H National Geographic Society δημιουργεί ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο που επιθυμούν να καλύψουν το COVID-19 μέσα στις δικές τους κοινότητες. Αυτό το ταμείο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη μετάδοση ειδήσεων σε πληθυσμούς που δεν έχουν επαρκή εξυπηρέτηση, ιδίως όταν υπάρχει έλλειψη τεκμηριωμένων πληροφοριών προς όσους τη χρειάζονται. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της “Μας ενδιαφέρει τοπικά και ακόμη και υπερ-τοπικά μοντέλα διάδοσης. Αυτό το ταμείο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει γρήγορα υποστήριξη, έτσι ώστε να δημιουργούνται τόσο μεμονωμένες ιστορίες όσο και μεγαλύτερες σειρές περιεχομένου“.
Το ταμείο θα δώσει μικρά ποσά υποστήριξης που θα κυμαίνονται από 1.000-8.000 δολάρια ΗΠΑ για τοπική κάλυψη της προετοιμασίας, της ανταπόκρισης και του αντίκτυπου αυτής της παγκόσμιας πανδημίας, όπως φαίνεται μέσω αναφορών και βάσει στοιχείων. Πέρα από την αναφορά σχετικά με την ιατρική και τη σωματική υγεία που σχετίζεται με το COVID-19, ενθαρρύνει ιδιαίτερα αναφορά που καλύπτει θέματα κοινωνικά, ψυχικής υγείας, οικονομίας και ισότητας. Οι αφηγήσεις γύρω από την πανδημία περιλαμβάνουν απαραίτητα γεγονότα και αριθμούς, αλλά τελικά, πρέπει επίσης να πάνε βαθύτερα – λέγοντας τις ιστορίες των ανισοτήτων που έφερε στο φως το COVID-19.
“Ζητούμε συγγραφείς, φωτογράφους, βιντεογράφους, δημοσιογράφους ήχου, γραφίστες, κινηματογραφιστές και εδικούς οπτικοποίησης δεδομένων” να υποβάλουν αίτηση για αυτήν τη χρηματοδότηση. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να εντάξουν αυτό το έργο στα τοπικά τους οικοσυστήματα μέσων ενημέρωσης“.
Η National Geographic Society ή οι National Geographic Partners μπορούν επίσης να επιλέξουν να δημοσιεύσουν μέρος αυτού του έργου ως μέρος της παγκόσμιας κάλυψης. Οι αναφορές ενδέχεται να καλύπτουν οποιαδήποτε πτυχή του ιού και της επιρροής του, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά: Κοινωνικές συνέπειες του COVID-19 και μέτρα για τη συγκράτησή του, ιδίως αυτά που σχετίζονται με την ισότητα – όπως ο αντίκτυπός του στις κοινότητες μεταναστών, την ενδοοικογενειακή βία και την εκπαίδευση. Ιστορίες ανθεκτικότητας και λύσεων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε περιφερειακή ή παγκόσμια κλίμακα. Νέες μορφές οπτικοποίησης δεδομένων ή επιστημονικής επικοινωνίας για να βοηθήσουν τις κοινότητες να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο προστασίας τους. Διδάγματα από τοπικές απαντήσεις στο COVID-19 που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε άλλες προκλήσεις μεγάλης κλίμακας, όπως η κλιματική αλλαγή ή η προσφυγική κρίση. Βέλτιστες πρακτικές για το πώς αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και τα σχολεία σε αυτήν την κρίση, ειδικά καθώς “λειτουργούν” τα σχολεία με λιγότερους πόρους. Οι κοινότητες προτεραιότητας περιλαμβάνουν: Εκείνες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ή πλήττονται ιδιαίτερα από τον ιό, αυτόχθονες κοινότητες, κοινότητες μεταναστών ή προσφύγων, άστεγους, αστικούς, αγροτικούς, ηλικιωμένους πληθυσμούς και παιδιά. Οι αιτούντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και το 100 τοις εκατό του προϋπολογισμού τους ως προσωπική αποζημίωση για τον χρόνο αναφοράς τους.
Αφήστε μια απάντηση